Titanic’in laneti yıllar sonra da devam ediyor: Denizin altında zaman daralıyor

Titanic’in laneti yıllar sonra da devam ediyor: Denizin altında zaman daralıyor
Dünyanın bildiği gemi kazalarından biri olan ve 1912'de yüzlerce insanın öldüğü Titanic'in enkazını görmek için düzenlenen turistik tur felaketinde zaman daralıyor. ABD Sahil Güvenliği su altı seslerinin tespit edildiğini aktardı.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

1912’de ‘Tanrı bile bu gemiyi batıramaz’ denilen lüks yolcu gemisi Titanic, bir buz dağına çarptıktan sonra Kuzey Atlantik'in sularına gömülmüştü. Kazada yüzlerce kişi yaşamını yitirmişti.

18 Haziran'da Titanic'in enkazına turistik amaçla sefer yapan denizaltı kaybolmuştu. Arama çalışmaları ise hala devam ediyor.

gemi-1-001.jpg

İçerisindeki oksijenin perşembe gününe kadar yeteceği bilgisi aktarılan Titan isimli aracın içindeki turistler için zaman daralıyor.

Umutlar tükenmek üzereyken, ABD Sahil Güvenliği yaptığı açıklamada Kanada uçağının Titanic enkazının yakınında kaybolan denizaltını ararken su altı sesleri tespit ettiğini açıkladı.

Fakat ABD Sahil Güvenlik Birimi’nden bu konuyla ilgili açıklama geldi; Twitter üzerinden yapılan açıklamada, “bu seslerin kaynağını bulmak için çalışma yaptık fakat daha detaylıca yapılan incelemelerden negatif sonuç aldık. Fakat çalışmalar devam ediyor” denildi.

deniz-001.jpg

KAYBOLAN DENİZALTINDA 5 KİŞİ VAR

Denizaltıdakilerin havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation'ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş insanı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi OceanGate şirketinin kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Stockton Rush ve Fransız denizaltı pilotu Paul Henry Nargeolet olduğu bilgisi aktarıldı.

8 GÜNLÜK GEZİ 250 BİN DOLAR

Denizaltıyla Titanik'in enkazına dalışın dâhil olduğu 8 günlük gezi biletinin 250 bin dolar olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar