Tiran'da belediye binasını ateşe verdiler: Yolsuzluk iddiası ortalığı karıştırdı

Tiran'da belediye binasını ateşe verdiler: Yolsuzluk iddiası ortalığı karıştırdı
Arnavutluk’ta yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı olan Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi.

Arnavutluk’un başkenti olan Tiran’da yüzlerce şahıs Belediye Başkanı olan Erjon Veliaj ve ekibinin yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle bir sefer daha sokaklara döküldü. Bazı muhalefet partileri tarafından desteklenen ve büyük bir çoğunluğu sivil toplum örgütlerinden oluşan eylemciler belediye binası önünde toplandı. Üç haftadır eylemlerini devam ettiren protestocular, yoğun güvenlik önlemlerine rağmen belediye binasına girmeye denedi. Zaman zaman polisle çatışmaya giren göstericilerin belediye binasına molotof kokteyli ve işaret fişeği fırlatmasıyla aniden yangın çıktı. Olaya müdahale eden polis ekipler ise yangını kontrol altına almaya çalıştı.

aw186109-02.jpg

BELEDİYE BAŞKANI VE EKİBİNE İSTİFASI ÇAĞRISI

Demokrat Parti Siyasi Koordinatörü olan Belind Kelliçi protestoda yaptığı bir konuşmada “Kamu görevlilerinin iş adamı olduğu başka bir kurumu dünyanın başka neresinde gördünüz” ifadelerini. Belediye meclis üyesi olan Tedi Blushi ise, “Halkın yolsuzluk yapanları tutuklamasının zamanı geldi ve halkı cesaretlendirmek için önde olmamız gerekiyor” sözlerini kullandı.

Tiran Belediyesi'nde yolsuzluk nedeniyle 5 tane müdür tutuklanırken 3 müdürün yargılanma süreci ise sürüyor.

aw186109-03.jpg

aw186109-04.jpg

aw186109-05.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar