TİP Milletvekili Adayı Ozan Bingöl ilk kez canlı yayında açıkladı: Aday oldum diye 24 saat geçmeden görevine son verildi

TİP Milletvekili Adayı Ozan Bingöl ilk kez canlı yayında açıkladı: Aday oldum diye 24 saat geçmeden görevine son verildi
TİP Milletvekili Adayı Dr. Ozan Bingöl, adaylığının açıklanmasının ardından yapılan ayrımı ilk kez canlı yayında açıkladı.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Ankara 3. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ozan Bingöl, FOX TV ekranlarında İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu. Bingöl, adaylığının açıklamasının ardından 24 saat geçmeden eşinin MEB’deki görevine son verildiğini söyledi.

Bingöl, şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanlığını tarikatlara, cemaatlere teslim edenler, 6 yaşındaki bir kız çocuğunun evlendirilmesine göz yumanlar benim adaylığım açıklandıktan sonra daha 24 saat geçmeden eşimin bakanlıktaki görevini sonlandırdılar. Burada adil rekabetten söz edebilir miyiz? Sorumlu olanlar şunu bilsinler ki; biz korkmayacağız, sinmeyeceğiz, çalışmaya devam edeceğiz. Şunu da unutmasınlar: Ben korkuyu 12 yaşında Madımak’ta bıraktım zaten. Bunun hesabı da zamanı geldiğinde sorulacak. Bürokratlar 85 milyonun bürokratı değil artık. Belli bir siyasi partinin bürokratı haline gelmişler. Bunlar da bir kenara atılıp unutulmayacak.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar