Tıp Bayramı mesajları! 2023 Tıp Bayramı kutlama sözleri!

Tıp Bayramı mesajları! 2023 Tıp Bayramı kutlama sözleri!
Her yıl 14 Mart’ta kutlanan Tıp Bayramı, Dünya’da kutlanan ve Tıp çalışanlarının ödüllendirildiği anma ve kutlama günüdür.

Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire" adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilir. 14 Mart 2005 Tıp Bayramı, ilk kez, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul''un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. Günümüze kadar gelen bu 14 Mart kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde, "Sağlık Haftası" olarak kutlanıyor. Tıbbın ilk insanla birlikte başladığı söylense de, genelde kabul görmüş olan ilk tıp büyüğü Aesculapius''dur. Kendisinden ilk kez İlyada''da Homeros bahsetmiştir: "Çağır Asklepios oğlunu, kusursuz hekimi" demektedir. Önce Zeus''un gazabıyla yıldırım çarpmasıyla öldürülen Asklepios daha sonra yine Zeus tarafından tıp tanrısı olarak ilan edilir.

TIP BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI

Başkalarının dertleri ile dertlenen, kişisel işlerini mesleki ve toplumsal sorunların hep bir adım gerisinde tutan, 14 Mart''ta bu vatan için mezun veremeyip canlarını veren tıbbiyelileri de unutmayan tüm sağlıkçılarımızın 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.

Sağlıklı toplum olabilme yolunda var gücüyle çalışan, insanlığa nitelikli yaşam sunmayı amaç edinen, "ÖNCE İNSAN" ilkesi ile gece gündüz özveri ile çalışan tüm hekim arkadaşlarımızın, sağlık hizmetlerinin her alanında fedakarca çalışan tüm sağlık personelinin bayramını kutlar, mutluluklar dilerim.

14 Mart şehadetlerin işgale direnişin tıbbiyelinin gerçek bayramıdır. Başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.

Benim ömrümde ırmaklar vardır. Sularında hayallerimi yüzdürdüğüm. Benim ömrümde sevdiklerim vardır. Hayatımın kurtulmasına vesile olan doktorlarım gibi… Tüm sağlık çalışanlarının bayramı kutlu olsun.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının yaşanmadığı günlerin tez zamanda gelmesi dileğiyle… 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. (Kanuni Sultan Süleyman) Tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı kutlu olsun.

Tıp, bir belirsizlik bilimi ve bir olasılık sanatıdır. William Osler

Tıp sadece bir bilim değildir; aynı zamanda bir sanattır.

Büyük bir fedakârlıkla çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.İyi ki varsınız.

Ülkemizin her köşesinde, İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayret ile çalışan Tüm Sağlık çalışanlarımızın "14 Mart Tıp Bayramı" kutlu olsun.

İnsanla uğraşıp, insanı yaşatmayı, acısını azaltmayı, derdine derman olmayı, mesleği olarak seçen Tüm Sağlık çalışanlarımızın "14 Mart Tıp Bayramı" kutlu olsun.

"Beni Türk hekimlerine emanet edin." M. Kemal ATATÜRK

Hayatımızın her alanında yanımızda olan çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun.İyi ki varsınız.

Bir doktor gören bir göz ve hastalıkları tedavi etme yetisiyle donatılmıştır. Kötü anlarımızda bize umut veren odur. Tıp Bayramınız en samimi duygularımla tebrik ederim.

Bütün günlerinizin benim bütün günlerimi yaptığınız gibi harika olmasını dilerim. Tıp Bayramınız kutlu olsun.

Tıp Bayramı''nda her zaman yanımızda olduğunuz, sıkıntılarımızı çözdüğünüz ve bize mutluluk verdiğiniz için size minnettarlığımı ifade ediyorum. Gününüz kutlu olsun.

Herkes doktorlarına teşekkür etme fırsatı yakalayamayabilir. Bugün beni sizinle karşılaştıran Rabbime şükrediyorum. Benim için yaptığınız her şey için teşekkür ederim. Tıp Bayramınız kutlu olsun.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar