Dünyaca ünlü ekonomist, iktidarın döviz planını deşifre etti: Türkiye’ye gelen para kaynağını açıkladı

Dünyaca ünlü ekonomist, iktidarın döviz planını deşifre etti: Türkiye’ye gelen para kaynağını açıkladı
İngiliz ekonomist Timothy Ash, Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararını ‘aptalca’ bulduğunu belirterek, “Belli ki ceplerinde Rusya ve Körfez’den gelen nakit para var” dedi.

İKTİDARIN DÖVİZ PLANINI DEŞİFRE ETTİ! TÜRKİYE'YE GELEN PARA KAYNAĞINI AÇIKLADI

Dış basında ve yerel kaynaklarda, AKP iktidarının yurt dışından kaynak bulduğu söyleniyordu. Gelen bu kaynaklarlar beraber, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini ne seviyede tutacağı merakla bekleniyordu.

Merkez Bankası, geçtiğimiz saatlerde, yüzde 80’e dayanan resmi enflasyona rağmen politika faizini yüzde 14’ten 13’e çekmişti.

Bu Karar, Londra merkezli Chatham House düşünce kuruluşunda çalışan ekonomist Ash’in de dikkatini çekti. TL’nin bugün daha da değer kaybettiğini ve Türkiye’nin kredi risk priminin (CDS) tekrar yükseldiğini söyleyen Ash, faiz kararını ‘rezalet bir hamle’ olarak değerlendirdi.

Ash, şunları aktardı:

“Belli ki ceplerinde Rusya ve Körfez’den gelen nakit para var ve bununla faizi indirip TL’yi tutabileceklerini düşünüyorlar. TL’yi savunmak için yeni buldukları döviz rezervini yine çarçur ediyorlar. Aptalca.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar