TikTok sevdalılarına kötü haber: Karşınıza çıkan her video, reklam olacak!

TikTok sevdalılarına kötü haber: Karşınıza çıkan her video, reklam olacak!
TikTok, 'For You' bölümünde yapmayı planladığı bir değişiklikle kullanıcılarını endişelendiriyor. Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok, 'For You' kısmına getirmeyi planladığı bir değişiklikle kullanıcılarını oldukça rahatsız edebilir. İşte nedeni...

TikTok, içeriğinizi kişiselleştirmek için "For You" akışını kullanırken, her bir videoyu potansiyel bir reklam fırsatı olarak değerlendirecek bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu, platformun, kullanıcıların videoları izlerken satın alabilecekleri ürünleri daha etkin bir şekilde tanıtmayı hedeflediği anlamına geliyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre, TikTok, videolardaki nesneleri otomatik olarak tanımlayan ve izleyicilere "TikTok Shop'ta benzer ürünleri bulun" şeklinde bir ibareyle sizi ürün satın almaya teşvik eden yeni bir özelliği test ediyor.

2.jpg

Eylül ayında piyasaya sürülen TikTok Shop, hızla ucuz ve sahte ürünlerle dolup taştı. Ancak bu çevrimiçi pazar, şirkete ABD'de günde 4 milyon dolara yakın gelir elde ettiriyor. Başlangıçta yalnızca onaylanmış influencer'lar ve markalar TikTok Shop'taki ürünlere bağlantı yapabilse de şu anda platformun, karşınıza çıkardığı her videonun bir reklam olacağı bir sistem üzerinde çalıştığı öğrenildi.

TiKToK ÜZERİNDEN ALIŞVERİŞ...

Bu özellik, içerik oluşturucularının ürünleri etiketleme zorunluluğunu ortadan kaldıracak, çünkü sistem otomatik olarak çalışacak. Kısacası platform, artık algoritmasını sadece sizin vakit geçirmekten hoşnut olacağınız videoları karşınıza çıkarmak için değil, satın almak isteyebileceğiniz şeyleri karşınıza çıkarmak için kullanacak ve TikTok Shop'u önünüze çıkaracak.

3-001.jpg

TikTok Shop'un kısa sürede çöp ile dolduğunu söylemiştik, bunun en iyi örneği, platformda elektronik sigara satılıyor olması. Bu da gençleri teşvik etmemesi gerektiği halde teşvik eden videoların ana sayfaya düşebileceği anlamına geliyor.

Yeni özellik, platformdaki her gönderiyi, videolardaki ürünler için bir reklam haline getirerek temelde hepimizi birer influencer'a dönüştürecek diyebiliriz. Genellikle içerik oluşturucuları ürün satışlarından komisyon alsa da, bu özellik ile birlikte kullanıcıların istemeden sattıkları ürünlerden komisyon alıp alamayacakları konusu da belirsiz.

1.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar