Tiktok kapatılıyor mu? İktidar cephesinin üst düzey isminden bomba açıklamalar

Tiktok kapatılıyor mu? İktidar cephesinin üst düzey isminden bomba açıklamalar
Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın tutuklanmasıyla başlayan süreçte Türkiye’nin gündemine oturan sosyal medya fenomenleri, TBMM tarafından mercek altına alındı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, fenomenlere yönelik bir torba yasa hazırlandığını söyledi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasıyla gündeme gelen sosyal medya fenomenlerine yönelik yeni bir torba yasa hazırlandığını açıkladı. TikTok başta olmak üzere sosyal medya platformlarına odaklanan çalışmaların detaylarını paylaşan Yayman, TikTok'un Türkiye ve Avrasya temsilcisinin komisyona çağrıldığını belirtti. Yayman, ahlaki değerlere aykırı yayınları ve içerikleri kınadıklarını ifade ederken, "Türk toplumunun aile yapısını bozmaya yönelik, ahlakımıza, kültürümüze, çocuklarımıza ve kadınlarımıza yönelik hiçbir şekilde tasvip etmeyeceğimiz bir takım yayınları, bir takım görüntüleri, kınıyoruz, lanetliyoruz" dedi.

Yayman, TikTok temsilcisinin komisyona gelerek bu konularla ilgili açıklama yapacağını belirtirken, sosyal medya fenomenleri için bir torba yasa hazırlandığını açıkladı. Bu yasa kapsamında gelirlerin araştırılması, muhasebeleştirilmesi ve vergilendirilmesi konusunda ciddi adımlar atılacağını söyledi. Fenomenlerin faaliyetlerine dair lisans iptali gibi yaptırımların da masada olduğunu vurgulayan Yayman, "Bant daraltma, yayın yasağı, reklam yasağı ve gerekirse lisans iptali olmak üzere tüm dijital mecralarla ilgili çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar