Ticaret Bakanlığı'ndan yalanlama: 9 Nisan'dan beri yasak ürünler İsrail'e gönderilmiyor!

Ticaret Bakanlığı'ndan yalanlama:  9 Nisan'dan beri yasak ürünler İsrail'e gönderilmiyor!
Ticaret Bakanlığı, 9 Nisan'dan bu yana İsrail'e uygulanan ticaret kısıtlamasına aykırı şekilde herhangi bir ihracata izin verilmediğini yönünde bir açıklama yaptı.

Ticaret Bakanlığı, son günlerde gündeme gelen İsrail'e yönelik ticaret kısıtlamalarını ihlal iddialarını reddetti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 9 Nisan'dan bu yana herhangi bir ihracata izin verilmediği ve yasak kapsamındaki ürünlerin İsrail'e gönderilmediği vurgulandı.

Sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımda, İsrail'e yapılan ihracat iddialarının tamamen yanıltıcı olduğu ve gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Ticaret Bakanlığı, bu tür manipülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Devletin aldığı karar doğrultusunda, 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren toplam 54 ürün grubuna ait 1019 farklı gümrük tarife istatistik pozisyonunda yer alan ürünlerin İsrail'e ihracatının durdurulduğu kaydedildi.

Ayrıca, söz konusu ürünlerin ihracatına ilişkin gümrük beyannamelerinin tescil işlemlerinin durdurulduğu ve herhangi bir ihracat beyanname tesciline izin verilmediği ifade edildi. Kamuoyunu yanıltıcı haber içeriklerine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar