THY Teknik ve Özçelik İş, zam konusunda anlaştı: İşte 74 maddelik o sözleşme...

THY Teknik ve Özçelik İş, zam konusunda anlaştı: İşte 74 maddelik o sözleşme...
Bugün, Öz Çelik İş Sendikası ile THY Teknik arasındaki 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ikinci oturumu gerçekleştirildi.

Sendikanın açıklamasına göre, ikinci oturumun tamamlanmasının ardından 74 maddenin üzerinde anlaşma sağlandı. Ayrıca, üçüncü oturumun 30 Ocak tarihinde THY Teknik Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirileceği belirtildi.

İşte Öz Çelik İş tarafından yapılan resmi açıklama:

'Saygıdeğer Üyelerimiz,

11 Ocak 2024 ve 23 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sonucunda aşağıda belirtilen 74 madde üzerinde anlaşma sağlanmış olup, 3. Oturumun 30 Ocak 2024 tarihinde Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürlüğü'nde düzenlenmesine karar verilmiştir.'

Üzerinde anlaşılan maddeler aşağıda belirtilmiştir.

1-001.jpg

2-002.jpg

3-001.jpg

02.jpg

Müzakerelerin ardından gündemde kalan konular şu başlıkları içermektedir:

1. Birinci Altı Ay Ücret Zammı: 3.1, 5.1, 9.3, 10.0A&B iş gruplarına seyyanen iyileştirme yapıldıktan sonra tüm iş gruplarında %82 oranında ücret artışı talep edilmektedir.

2. Toplu İş Sözleşmesinin 2, 3, 4. Altı Aylarda: Açıklanacak altışar aylık enflasyon oranlarına ek olarak +10 puan ücret zammı yapılması istenmektedir.

3. Gelir Vergisi'nin Sabitlenmesi: Gelir Vergisi'nin sabitlenmesine yönelik bir talep bulunmaktadır.

4. Vardiya Primlerine %100 Oranında Artış: Vardiya primlerinde %100'lük bir artış talep edilmektedir.

5. 2 Brüt Maaş Tutarında Sözleşme İmza Ödülü: İmza atılması durumunda çalışanlara 2 brüt maaş tutarında ödül verilmesi talep edilmektedir.

6. Mevcut Sosyal Yardımların Artırılması: Evlenme, doğum vb. sosyal yardımların tutarlarının %150 oranında artırılması talep edilmektedir.

7. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamının Genişletilmesi: Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamının eş ve çocukları da içerecek şekilde genişletilmesi talep edilmektedir.

8. Yemek Yemeyeceğini Beyan Eden Personele Yemek Ücreti Ödenmesi: Yemek yemeyeceğini yazılı olarak beyan eden personele yemek ücreti ödenmesi talep edilmektedir.

9. Şeflik Tazminatı: Bulundukları iş grubunun en yüksek kademesinin %20’si üzerinden şeflik tazminatı talep edilmektedir.

10. Başteknisyenlik Tazminatı: Bulundukları iş grubunun en yüksek kademesinin %20’si üzerinden başteknisyenlik tazminatı talep edilmektedir.

11. İş Güvenliği Uzmanlık Primi ile Eğitmenlerin Ek Ders Saat Ücretlerinin Artırılması: İş Güvenliği Uzmanlık Primi ile eğitmenlerin ek ders saat ücretlerinin %150 oranında artırılması talep edilmektedir.

12. Lisan Tazminatının Sözleşme Kapsamına Alınması: Lisan tazminatının sözleşme kapsamına alınarak, ücret artış dönemlerinde, ücret artış oranında artırılması talep edilmektedir.

13. 04.1 Uçak Boya Personellerinin 05.1 Operatör/Tekniker İş Grubuna İntibak Edilmesi: Uçak Boya Personellerinin 05.1 Operatör/Tekniker İş Grubuna intibak ettirilmesi talep edilmektedir.

14. Banka Promosyonun Çalışanlara Dağıtılması: Banka promosyonunun çalışanlara dağıtılması talep edilmektedir.

15. Üyelere Yılda En Az Bir Garanti Pass Bilet Hakkı: Üyelere yılda en az bir garanti pass bilet hakkı tanınması, ayrıca fiziksel engeli olan personele bu uygulamada öncelik tanınması talep edilmektedir.

16. Kalite Güvence ve Kurumsal Emniyet Başkanlığında Çalışan Teknik Destek Personelleri ve Teknisyen İş Gruplarındaki Üyelere Ek Yetki Tazminatı: Kalite Güvence ve Kurumsal Emniyet Başkanlığında çalışan Teknik Destek Personelleri ve Teknisyen iş gruplarındaki üyelere iş tazminatının %15’i kadar ek yetki tazminatı talep edilmektedir.

17. Hat Bakım Başkanlığında Çalışan Teknik Destek Personelleri ve Teknisyen İş Gruplarındaki Üyelere Hat Bakım Primi: Hat Bakım Başkanlığında çalışan Teknik Destek Personelleri ve Teknisyen iş gruplarındaki üyelere iş tazminatının %10’u kadar Hat Bakım Primi talep edilmektedir.

18. Kalite Güvence ve Kurumsal Emniyet Başkanlığı ve Ar-Ge ve Eğitim Başkanlıklarında Çalışan Teknik Destek Personelleri, Teknisyen, 9.3 ve 14.3 İş Gruplarındaki Üyelere Ek Tazminat: Kalite Güvence ve Kurumsal Emniyet Başkanlığı ve Ar-Ge ve Eğitim Başkanlıklarında çalışan Teknik Destek Personelleri, Teknisyen, 9.3 ve 14.3 iş gruplarındaki üyelere iş tazminatının %10’u kadar ek tazminat talep edilmektedir.

19. A&B1&B2 Lisansa Sahip Olan Personelin İş Tazminatının Artırılması: A&B1&B2 lisansa sahip olan personelin almakta olduğu iş tazminatının %10’u oranında artırılması talep edilmektedir.

20. A Kategori Uçak Bakım Lisansına Sahip ve Kalite Güvence ve Kurumsal Emniyet Başkanlığınca C/S Yetkisi Verilen Teknisyenlere ve Kapsam Sorumlusu Yetkisi Verilen Teknisyenlere Yetki Süresi Boyunca İş Tazminatlarının %20’si Kadar Yetki Priminin Ödenmesi: A kategori Uçak Bakım Lisansına sahip ve Kalite Güvence ve Kurumsal Emniyet Başkanlığınca C/S yetk

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar