THY Hava-İş Sendikası ile anlaşma sağladığını açıkladı

THY Hava-İş Sendikası ile anlaşma sağladığını açıkladı
Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından 2 yılı kapsayan 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalandığını duyurdu.

THY, Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla yaptığı açıklamada, imzalanan sözleşmenin detaylarını paylaştı.

Sözleşme kapsamında 2024 yılının ilk altı aylık dönemi için personel ücretlerine yüzde 64 artış yapılacağı belirtildi. İkinci altı aylık dönem için ise Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Haziran 2024 endeks sayısının Aralık 2023 endeks sayısına göre hesaplanan değişim oranına ilave olarak değişim oranının yüzde 10'u kadar, 2025 yılının her iki altı aylık dönemi için ilgili dönemlerin endeks sayıları üzerine sırasıyla hesaplanan değişim oranının yüzde 10'u kadar ilave edilerek ücret artışı yapılacağına dair mutabakata varıldı.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, imzalanan sözleşmenin çalışanlara hayırlı olması dileğinde bulunarak, yoğun ve zaman zaman tıkanan görüşmelerin her iki tarafın menfaatleri esas alınarak çözüme kavuşturulmasındaki katkılardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar