TFF'den EURO 2032 duyurusu: Türkiye ve İtalya turnuva için ortaklaştı

TFF'den EURO 2032 duyurusu: Türkiye ve İtalya turnuva için ortaklaştı
TFF ve İtalya Futbol Federasyonları, EURO 2032'ye birlikte ev sahipliği yapmak için UEFA'ya mektup gönderdi.

ANSA'nın haberine göre, Türkiye Futbol Federasyonu ve İtalya Futbol Federasyonu 2032 Avrupa Şampiyonasını birlikte düzenlemek için UEFA'ya bir mektup gönderdi.

İtalyan ve Türk Futbol Federasyonlarının EURO 2032'yi birlikte düzenlemek için UEFA'ya bir mektup gönderdikleri aktarıldı.

Öte yandan İtalya Futbol Federasyon Başkanı Gabriele Gravina ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi arasında geçtiğimiz gülerde Roma'da yapılan bir görüşme sonucunda ortak karar alındığı kaydedildi.

UEFA'nın bu konu hakkındaki kararını EURO 2023'nin 10 Ekim'de Nyon'da yapılacak İcra Kurulu toplantısı sırasında vermesi bekleniyor.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ'DEN İLK AÇIKLAMA

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi başvuru için yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün hem Türk futbolu hem de Avrupa futbolu adına önemli bir karar vermiş bulunuyoruz. İtalya Futbol Federasyonu ile yapacağımız ortaklık, Avrupa Futbolu içinde yer alan dostluk ve işbirliği değerlerini yansıtıyor. Bu ortak hareketin, yüzyıllardır devam eden benzer kültür ve köklü bir tarihin bir parçası olan iki Akdeniz ülkesi arasında var olan işbirliğini kuvvetlendireceğine ve futbolumuzun yarınları için önemli köprü kuracağına inanıyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar