TFF, Stefan Kuntz'un biletini kesti! Hangi teknik direktör ile bugün Riva'da görüşme yapıldı?

TFF, Stefan Kuntz'un biletini kesti! Hangi teknik direktör ile bugün Riva'da görüşme yapıldı?
Ermenistan'ı Eskişehir'de konuk eden Türkiye A Milli Futbol Takımı, son dakikalarda bulduğu beraberlik golüyle sahadan 1 puanla ayrılırken, medya ve futbolseverlerin eleştirilerinin merkezinde Alman teknik direktör Stefan Kuntz yer aldı. Kuntz ile yolları ayırmaya karar veren TFF'nin hangi teknik direktör ile görüştüğü ortaya çıktı.

Türkiye, 2024 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmak için çok önemli bir avantajı elinin tersiyle itti.

Eskişehir'de oynanan mücadelede Ermenistan karşısında zor anlar yaşayan milliler, karşılaşmadan 1-1'lik skorla ayrılarak 1 puanı kazanmayı başarsa da, turnuva finallerine katılmak için büyük bir fırsatı ertelemiş oldu.

Karşılaşmanın ardından eleştirilerin hedefinde Alman teknik direktör Stefan Kuntz yer alırken, Mehmet Büyükekşi maç sonu yaptığı açıklamalar ile karşılaşmadaki sorunların Kuntz kaynaklı yaşanmadığını iddia etmişti. Gün içerisinde Türkiye Futbol Federasyonu'na yönelik tepkilerin de çoğalmasının ardından harekete geçen TFF, Kuntz ile yolları ayırmak için düğmeye bastı.

ABDULLAH AVCI İLE RİVA'DA GÖRÜŞÜLDÜ

Türkiye'de spor gazeteciliğinin önemli isimleri arasında yer alan Sports Digitale Genel Yayın Yönetmeni Yağız Sabuncuoğlu, son olarka Trabzonspor'da teknik direktörlük görevi yürüten Abdullah Avcı ile Riva'da görüşme gerçekleştirildiğini açıkladı.

Sabuncuoğlu, yaptığı paylaşımda "TFF yetkilileri tarafıma, Abdullah Avcı’nın Riva’da olduğunu doğruladı. Bu arada sadece Abdullah Avcı değil tüm ekibi orada. Japonya maçına ‘Kuntz ile çıkacağız, gerisini sonra konuşuruz’ dediler." ifadelerini kullandı.

avci-2.jpg

Türkiye'nin salı günü Japonya ile oynayacağı hazırlık karşılaşmasının ardından resmi olarak Kuntz ile yollarını ayırması beklenirken, yeni teknik direktörlük görevi için farklı adaylar da bulunmakta.

SERGEN YALÇIN VE AYKUT KOCAMAN İSİMLERİ GÜNDEMDE

Avcı ile ilk görüşmeyi gerçekleştiren TFF'nin, ilerleyen günlerde Sergen Yalçın ve Aykut Kocaman ile de görüşebileceği iddia edildi.

Abdullah Avcı son olarak Trabzonspor'da görev alırken, 30 yılı aşkın süredir şampiyonluk hasreti çeken bordo-mavililer, Avcı yönetiminde 2021-2022 sezonunda rahat bir şampiyonluk elde etti.

Beklentilerin giderek yükseldiği Trabzonspor, öncelikle 2022-2023 sezonunda Şampiyonlar Ligi play-offlarında bekleneni veremezken, Süper Lig'de geri duruma düşmesinin ardından Avcı, görevinden istifa etmişti.

10 YIL ÖNCE TÜRK MİLLİ TAKIMINI ÇALIŞTIRMIŞTI

Tecrübeli teknik direktör Abdullah Avcı, 17 Kasım 2011 tarihinde A Milli Futbol Takımı'nın başına getirilirken, milli takım ile çıktığı 18 karşılaşmada 1.22 puan ortalaması yakalayarak başarısız sonuçlara imza atmış ve 20 Ağustos 2013'te görevinden ayrılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar