TFF Başkanı, 'Aday olacak mısınız?' sorusuna yanıt verdi

TFF Başkanı, 'Aday olacak mısınız?' sorusuna yanıt verdi
Nihat Özdemir'in istifası ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı olan Servet Yardımcı, Avrupa Ligler Birliği temsilcileri ve kulüp başkanları ile yemekte bir araya geldi. Burada önemli açıklamalar yapan Yardımcı, kendisine yöneltilen 'Aday olacak mısınız?' sorusuna 'Amacımız gemiyi limana yanaştırmak' yanıtını verdi.

TFF Başkanı Servet Yardımcı, İstanbul’da yapılacak genel kurul öncesinde Avrupa Ligler Birliği temsilcileri ve kulüp başkanları ile yemekte bir araya geldi. Yemeğin ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Servet Yardımcı ve Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

KURA ÇEKİMİ İSTANBUL''DA YAPILACAK

Yemeğin ardından açıklama yapan Servet Yardımcı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl  UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi’nin kuralarının Türkiye''de gerçekleştirileceğini söyleyerek, "Türk futbol ailesi olarak lobi güçlerimizi daha da arttırmalıyız. Burada Kulüpler Birliği’ni tebrik ediyorum. Avrupa Ligler Birliği’ni buraya davet ederek hem de kongrelerini burada yapacaklar. Hem de Avrupa futbolu ile ilgili tartışmalı seminerler de yapılmakta. Bizler söylediğim gibi hem TFF olarak hem kulüpler birliği hem de kulüpler bireysel olarak bizim her türlü yönetimlerde kurullarda panellerde çok daha fazla insan sayısıyla temsil edilmeliyiz. Türkiye çok önemli bir futbol ülkesi. Bizim Avrupa futboluna katacağımız değerler de var. İstanbul bildiğiniz gibi çok önemli bir futbol şehri dünya futbolunun kalbinin attığı bir şehir. Geçen sene UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi kura çekimi, gala yemeği İstanbul’da oldu. Bütün Avrupa kupalarına katılan takımların temsilcileri İstanbul’a geldi. Haliç Kongre Merkezi’nde yapmıştık. Bu sene de ağustos ayında tekrar şampiyonlar ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi kura çekimi İstanbul’da yapılacak. Dolayısıyla bizler bu şekilde bu etkinlikleri alarak daha çok kendimizi tanıtmalıyız” dedi.

''AMACIMIZ GEMİYİ LİMANA YANAŞTIRMAK''

Kendisine yöneltilen, gelecek seçimler için adaylık düşünüp düşünmediği yönündeki sorulara yanıt veren Yardımcı, “Nisan başında Nihat Başkanımız ve bazı arkadaşlarımız istifa ettiler. Görevini devam ettiren arkadaşlarımızla emaneti teslim aldık. 2 ay sonra olacak seçime bizim sorumluluğumuz sorunsuz sükunet içinde TFF’yi sağ salim bir şekilde içinde bulunduğumuz gemiyi selametle limana yanaştırmak istiyoruz. Bizim bütün gayemiz o. Bu süreci kulüpler birliği başkanımız ve diğer kulüp başkanlarımızla birlikte istişare içinde götürüyoruz. Bu seçimde Türkiye futbol ailesine yakışır bir seçim ortamı oluşturmak için çabalıyoruz." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar