Texas’ta şiddetli fırtına can aldı!

Texas’ta şiddetli fırtına can aldı!

Texas eyaletinin kuzeydoğusunda şiddetli bir fırtına meydana geldiğinde, maalesef 1 kişi hayatını kaybetti. Aynı fırtına, Texas ve Kentucky gibi eyaletlerde toplamda 713 bin ev ve iş yerine elektrik sağlanamadı.

Texas eyaletinin kuzeydoğusunu vuran şiddetli fırtınalar, rüzgarın saatte 123 kilometreye kadar ulaştığı bir hızla eserken, hafta sonu yaşanan çökme olayında bir genç hayatını kaybetti.

Yetkililer, Texas dahil olmak üzere 7 eyalette toplamda 24 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Dallas kentinde ise şiddetli yağışlar nedeniyle sokaklar sular altında kaldı, ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi. Bu durum, Texas, Kentucky ve diğer eyaletlerde elektrik kesintilerine neden oldu ve 713 bin ev ile iş yerine elektrik sağlanamadı.

thumbs-b-c-a9693ddce497a190fc77e19da79e4133.webp

Dallas-Fort Worth bölgesinde ise 397 bin fazla iş yerinde elektrik kesintisi yaşandı, bu bölge en çok etkilenen alanlardan biri olarak kaydedildi.

Bugün ve yarın, Oklahoma ve Texas'ta da şiddetli yağış ve fırtınaların devam etmesi bekleniyor. Ayrıca, Montana'nın doğusu, Wyoming ve Colorado'nun kuzeydoğusunda gök gürültülü fırtınaların yaşanmasının ardından, bu hava durumunun Nebraska, Kansas, Oklahoma ve Texas'ın kuzeyine doğru ilerlemesi bekleniyor.