Tesla'nın tahtı sallanmaya başladı: Yıllar sonra bir ilki yaşadı

Tesla'nın tahtı sallanmaya başladı: Yıllar sonra bir ilki yaşadı
Otomotiv devi Tesla'nın satışları 4 yıl sonra ilk defa düşüşe geçti.

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla'nın otomobil teslimatları, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 oranında düşüş kaydederek, 2020'den bu yana yıllık bazda ilk defa azaldı.

Tesla, 2024'ün ilk çeyreğine dair araç üretim ve teslimat verilerini kamuoyuyla paylaştı.

Verilere göre, şirket birinci çeyrekte toplam 433 bin 371 araç üretti. Bu rakam, 2023'ün ilk çeyreğinde üretilen 440 bin 808 araçla karşılaştırıldığında bir miktar gerileme gösterdi.

Tesla'nın bu dönemde teslim ettiği araç sayısı ise 386 bin 810 olarak kaydedildi. Ancak, bu rakam, piyasa beklentilerinin oldukça altında kalarak, yaklaşık 450 bin civarındaki tahminlerin gerisinde kaldı. Geçen yılın aynı döneminde ise Tesla, 422 bin 875 araç teslim etmişti.

Bu durum, Tesla'nın araç teslimatlarında yüzde 8,5'lik bir azalma yaşamasına neden oldu ve böylelikle 2020'den bu yana ilk defa yıllık bazda bir düşüş kaydedildi.

Tesla'nın, Kızıldeniz'deki saldırılar nedeniyle yaşanan tedarik sorunları ve Berlin yakınlarındaki fabrikasında yangın sonucu elektrik kesintisi gibi çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığı biliniyor.

Şirketin hisseleri, üretim ve teslimat verilerinin açıklanmasının ardından yüzde 6 oranında değer kaybetti ve yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 34'lük bir düşüş yaşandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar