Tesla satışları yüzde 36 arttı. İşte detaylar!

Tesla satışları yüzde 36 arttı. İşte detaylar!
Tesla, şirketin sıkıntılı otomobil pazarında talebi canlandırmak için fiyatları düşürdü. Elektrikli otomobil üreticisi yılın ilk üç ayında yüzde 36 artış elde ederek rekor sayıda araç sattı

Elon Musk''ın sahibi olduğu elektrikli araç üreticisi Tesla bugün yaptığı açıklamada, yılın ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 36 artışla dünya çapında müşterilere 422 bin 875 araç teslim ettiğini söyledi. Bu sonuç dördüncü çeyrek teslimatlarını da yaklaşık yüzde 4 oranında aştı. AncakFactSet anketine katılan analistlerin beklentilerinin altında kaldı. Analistler şirketin ilk çeyrekte yaklaşık 432 bin araç teslim edeceğini tahmin ediyordu.

Wall Street Journal''ın haberine göre dünyanın en değerli otomobil şirketi için dalgalı bir dönem oldu. Tesla''nın hisseleri 2022''de en kötü yıllık performansını kaydederek yüzde 65 düştü ve 2023''te ekonomik belirsizlik karşısında dayanıklılık göstererek bu kayıpların bir kısmını tersine çevirdi. Hisseleri çeyreği 207,46 dolardan, yani geçen sonbaharda işlem gördüğü seviyeden kapattı.

Tesla, nispeten yüksek işletme marjları ve güçlü nakit rezervi sayesinde fiyatlarla oynamak için çoğu otomobil üreticisinden daha fazla hareket alanına sahip. Bununla birlikte, şirket üç yıldır piyasaya yeni bir binek araç sürmedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar