Tesla dev indirime gidiyor

Tesla dev indirime gidiyor
ABD'li otomotiv devi Tesla, Çin, Almanya ve ABD gibi büyük pazarlarında bazı modellerde büyük indirime gittiğini duyurdu.

Tesla, elektrikli araç satışlarının düştüğü ve Çinli rakipleriyle rekabetin arttığı bir dönemde fiyat indirimlerine başladı.

Şirketin resmi internet sitesinde yapılan güncellemelere göre, Çin'deki Model 3'ün başlangıç fiyatını 14 bin yuan (yaklaşık 1932 dolar) azaltarak 231 bin 900 yuana (yaklaşık 32 bin dolar) düşürdü.

Almanya'da ise arkadan itişli Model 3'ün fiyatını 42 bin 990 avrodan 40 bin 990 avroya indirdi.

ABD pazarında ise Model Y, Model X ve Model S araçlarının fiyatlarında 2 bin dolarlık bir indirim yapıldı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Tesla'nın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da da benzer fiyat indirimlerine gittiği belirtildi.

Tesla'nın nisan ayında açıkladığı 2024'ün ilk çeyreğine dair araç üretim ve teslimat verilerine göre, şirketin otomobil teslimatları ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 oranında azaldı. Bu, 2020'den bu yana yıllık bazda ilk düşüş olarak kaydedildi.

Tesla'nın bu yılın ilk çeyreğinde toplamda 386 bin 810 araç teslim ettiği belirtilirken, bu rakam piyasa beklentilerinin oldukça altında kaldı. Geçen yılın aynı döneminde ise 422 bin 875 araç teslimatı gerçekleştirmişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar