Terörden temizlenen bölge eğlence merkezi oldu: Hakkari'de Cilo Fest'e binlerce kişi katıldı

Terörden temizlenen bölge eğlence merkezi oldu: Hakkari'de Cilo Fest'e binlerce kişi katıldı
Yıllarca terör örgütünün uğrak noktası olan noktalar, kahraman Türk askerinin başarılı operasyonları sonrası yeniden vatandaşın kullanımına sunuldu. Yüksekova'da 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde terörden temizlenen bölgede düzenlenen Cilo Fest'e katılımcı kişi ilgi gösterdi.

Hain terör örgütü, yıllardır Türk askeri, sivil vatandaşlar ve bebekleri hedef alırken, aynı zamanda Türkiye'nin birçok coğrafi güzelliğinden vatandaşların mahrum kalmasına neden oluyordu.

Yüksekova'da 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde terörden temizlenen bölgede düzenlenen Cilo Fest'e bu yıl binlerce kişi katılırken, birbirinden renkli etkinlikler ile vatandaşlar eğlenceye doydu.

cilo-3.jpg

Cumhurbaşkanlığı kararı ile 'milli park' ilan edilen 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri'nde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çabası sonucu sağlanan huzur ortamı sayesinde kültür, sanat ve sportif faaliyetlere hız kesmeden devam ediliyor.

"HAKKARİ'DE HAYAT VAR"

Hakkari Valiliği himayesinde "Hakkari'de hayat var" sloganıyla bu yıl beşincisi düzenlenen festivale katılan binlerce doğasever, 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Gölleri ve çevresinde doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı buldu.

cilo-4.jpg

Rafting, kano, bisiklet, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, tırmanış, kayak, snowboard, konserler ve flyboard gibi etkinliklerin yapıldığı festivale katılanlar, gece de karanlığa aldırış etmeden halay çekti, yaktıkları kamp ateşlerinin başında çay içti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar