Terörden temizlendi bereket geldi: Gabar Dağı'nda 12 milyar dolarlık petrol keşfedildi

Terörden temizlendi bereket geldi: Gabar Dağı'nda 12 milyar dolarlık petrol keşfedildi
Teröristlerden temizlenen Şırnak'ın Gabar Dağı'nda ikinci müjdeli haber geldi. 150 milyon net petrol rezervine sahip yeni bir saha keşfeden ekipler, çıkarılacak petrolün değerinin 12 milyar doları aşacağını açıkladı.

Müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıkladı. "Gabar Dağı''nda 150 milyon net petrol rezervine sahip yeni bir saha keşfettik." dedi. Yapılan keşifin 2022 yılında dünya üzerinde karada yapılan en büyük 10 keşiften biri olduğunu belirten Erdoğan, petrol sahasına şehit jandarma Esma Çevik''in adının verildiğini duyurdu. Bulunan petrol sahası ilk kez görüntülendi.



KÖYLÜLERİN YÜZÜ GÜLDÜ 

Gabar Dağı eteklerindeki Kayaboyun köyü sakinleri, bölgede bulunan petrolden dolayı sevinçlerini dile getirdi. Vatandaşlar, köylerinde bulunan petrolün hem bölgeye hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. 

GÜNLÜK 400 BİN DOLAR 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Şırnak''taki petrol müjdesinin detaylarını anlattı. Bilgin, bölgede halen günlük beş bin varil petrol üretimi yapıldığı bilgisini verdi. Söz konusu işin ekonomik değeri ise bugünkü petrol fiyatına göre günlük 400 bin dolara denk geliyor.

Gabar''daki mevcut petrol sahasında daha önce açıkladıkları bir keşfi geliştirdiklerini belirten Bilgin, şu bilgileri verdi. "Daha önce açıkladığımız bir keşfi geliştiriyoruz. Saha geliştirme faaliyetlerimiz kapsamında bu yıl orada 10 kuyu açmayı planladık. Bu keşif de onlarla ilgili bir çalışma. Sahada her yaptığımız faaliyet, bize olumlu sonuçlar getiriyor. Rezerv değerlendirmesini sürekli güncelliyoruz. Keşfedilen yeni rezervin miktarından çok kaliteli olduğuna da dikkat çeken Bilgin, orada üretilen petrolün 35 API (American Petroleum Institute) değerinde olduğunu ifade etti.

.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar