Terör örgütü IŞİD'ın sözde sorumlusu Halep’te yakaladı

Terör örgütü IŞİD'ın sözde sorumlusu Halep’te yakaladı
MİT, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat alanındaki Türk güvenlik güçlerine karşı eylem hazırlığında olan terör örgütü IŞİD'in sözde sorumlusu Abdullah El Cündi'yi yakaladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat alanındaki Türk güvenlik güçlerine yönelik eylem hazırlığında olan terör örgütü IŞİD'ın sözde sorumlusu Abdullah El Cündi'yi Suriye Halep'te yakaladı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT, IŞİD'ın sözde sorumlusu "Hattab El Muhacir" kod adlı Abdullah El Cündi'nin, Suriye'deki Türk güvenlik güçlerine ait araçlara karşı eylem planlamasında olduğunu tespit etti.

EYLEM HAZIRLIĞINDA OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

Yakalanan Terörist El Cündi, MİT ile Suriye Milli Ordusuna bağlı yerel güvenlik güçlerinin, Fırat Kalkanı Harekatı alanında gerçekleşen operasyonda sağ olarak ele geçirildi.
Yakalanan El Cündi ifadesinde, IŞİD'ın, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekat alanındaki Türk Güvenlik Güçlerine yönelik eylem hazırlığında olduğunu itiraf etti.

Terör örgütü IŞİD mensuplarının bu kapsamda zaman zaman keşif faaliyetleri icra ettiğini itiraf eden El Cündi, eylem gerçekleştirmek üzere hazır bulunan örgüt mensuplarına ilişkin bilgileri paylaştı.

Yapılan operasyonla, IŞİD'ın eylem planlamalarının deşifre edildiği, örgüt çalışmalarının akamete uğratıldığı ve örgüte ait çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar