Tepkilere neden olmuştu: Başkent'teki simit zammı iptal edildi

Tepkilere neden olmuştu:  Başkent'teki simit zammı iptal edildi
Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, zammın iptal edildiğini ve bugünden itibaren Ankara simidinin 10 liradan satışa devam edeceğini duyurdu.

Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara simidi fiyatlarıyla ilgili bir değerlendirme yaptı.

"ZAMMIN İPTALİ KARARINI ALDIK"

Geçtiğimiz hafta esnafın zam talebini aldıklarını ve bu isteği gözden geçirdiklerini söyleyen Delibaş, “Hafta içinde aldığımız karara göre Ankara simitlerinin fiyatını 10 liradan 15 liraya çıkarmayı planlamıştık. Ancak daha sonra yaptığımız bir değerlendirme sonucunda bu fiyatın oldukça yüksek olduğuna karar verdik. Bugün itibarıyla zam kararını iptal ettiğimizi duyurduk. Ankara simitlerinin satış fiyatı 10 lira olarak devam edecek. Mümkün olduğunca bu fiyattan satış yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Tepki çekmişti: Ankara'daki 'simit' zammı geri çekildi

Delibaş, simitçi esnafının özveride bulunduğunu vurgulayarak, "Daha önce Toprak Mahsulleri Ofisi'nden un desteği aldık ve bu süre zarfında 9 ay boyunca hiç zam yapmadık. Yine esnafımız desteklenirse, bir yıl boyunca zam yapmayız. Bizim için önemli olan ham madde. Maliyetler artarsa, zorunlu olarak zam yapmak durumunda kalıyoruz. Destek alırsak, zam yapmamak için elimizden geleni yaparız" dedi.

Delibaş, işletmelerin bulunduğu bölgelerdeki kira maliyetlerinin değişkenlik gösterdiğine vurgu yaparak, taban ve tavan fiyat düzenlemesine geçmenin faydalı olacağını ifade etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar