Temel Kotil kimdir? TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil kaç yaşında, nereli?

Temel Kotil kimdir? TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil kaç yaşında, nereli?

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil son yaptığı açıklamalardan sonra insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. Arama motorlarında birçok kişi Temel Kotil'in hayatını araştırıyor. Peki Temel Kotil kimdir? TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil kaç yaşında, nereli?

Temel Kotil kimdir?

Son zamanlarda sosyal medyada adı sıkça geçen isimlerden biri olan Temel Kotil'in hayatı merak konusu oldu. Peki Temel Kotil kimdir? TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil kaç yaşında, nereli?

TEMEL KOTİL KİMDİR?

Temel Kotil, 1959 yılında Rize'nin Gündoğdu beldesine bağlı Araklı mahallesinde dünyaya gelmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun olan Kotil, akademik kariyerine de aynı üniversitede devam etmiştir.

ABD'nin Michigan Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan Kotil, Türkiye'ye dönüşünde İTÜ'de çeşitli akademik görevlerde bulunmuştur. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde de önemli pozisyonlarda görev almıştır.

Temel Kotil, şu anda İstanbul Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde dersler vermektedir. Evli ve dört çocuk babası olan Kotil'in birçok araştırması ve bilimsel yayını bulunmaktadır.

Temel Kotil şu anda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) genel müdürü olarak görev yapmaktadır.