TEM’de tıra çarpan panelvan ikiye bölündü

TEM’de tıra çarpan panelvan ikiye bölündü
Kocaeli'nde feci kaza: Ortadan ikiye bölünen panelvan 90 metre sürüklendi

Kocaeli, TEM Otoyolu'nda meydana gelen feci trafik kazası, sabah saatlerinde seyahat eden sürücüler arasında dehşete neden oldu. Kartepe ilçesi Uzunbey mevkii yakınlarında, traktör taşıyan bir tıra arkadan çarpan panelvan, adeta can pazarının yaşandığı bir olaya dönüştü. Çarpışmanın etkisiyle ortadan ikiye bölünen araç, otoyolda korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Olay, TEM Otoyolu ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun kesiştiği noktada gerçekleşti. İstanbul yönüne doğru ilerleyen 50 yaşındaki M.A.K. yönetimindeki Fiat marka panelvan, önünde seyreden ve İ.G. tarafından kullanılan Ford marka traktör yüklü tıra arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle panelvanın arka kısmı yerinden koparken, ön kısmı ise tırın dorsesine saplandı. Kontrolden çıkan panelvan daha sonra, G.D. yönetimindeki bir başka tır tarafından 90 metre sürüklenerek durabildi.

Kaza sonrası tır sürücüleri hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine kısa sürede sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı halde panelvandan çıkarılan M.A.K., yapılan ilk müdahalenin ardından hızla hastaneye kaldırıldı. M.A.K.'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve tedavisine özel bir hastanede devam edildiği öğrenildi.

Polis ekipleri, kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından olay yerinde detaylı incelemelerde bulundu. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol, çalışmaların tamamlanmasıyla tekrar ulaşıma açıldı. Kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Bu korkunç kaza, özellikle ağır yük taşıyan araçların trafikte ne kadar tehlikeli olabileceğini ve güvenli sürüş kurallarına her daim uyulması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar