Teknoloji tarafından yok edilen 10 ürün... 2000 sonrası doğanlar ne olduklarını bilmiyor

Teknoloji tarafından yok edilen 10 ürün... 2000 sonrası doğanlar ne olduklarını bilmiyor
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok ürün artık yok oldu. İşte teknoloji tarafından yok edilen 10 ürün...

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte birçok ürün değişmeye ve dönüşmeye devam ediyor. Bu değişimlerin bazıları insanlar için olumlu yönde olsa da maalesef bazıları ürünlerin yok olmasına neden oluyor. İşte teknolojinin yok ettiği 10 şey:

pexels-energepiccom-110473.jpg

El yazısı: El yazısı eskiden çok fazla kullanılırdı. Birçok insan düz yazı yerine el yazısını tercih ediyordu. Ancak artık teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijital ortamlara taşınan yazı tamamen düz yazıya dönüştü.

Fotoğraf albümleri: Dijital fotoğraf makineleri ve akıllı telefonlar sayesinde artık fotoğraflarımızı basılı albümlerde değil, dijital ortamlarda saklıyoruz. Bu da geleneksel fotoğraf albümlerinin unutulmaya yüz tutmasına sebep oldu.

pexels-mati-mango-4734714.jpg

CD ve DVD'ler: Müzik ve film dinleme alışkanlıklarımızın dijital platformlara kaymasıyla birlikte CD ve DVD'ler de raflardaki yerini kaybetmeye başladı.

El yazması haritalar: GPS ve harita uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte el yazısıyla çizilmiş haritaların kullanımı giderek azaldı.

telefonbog-ubt-1.jpg

Telefon rehberleri: Eskiden telefon numaralarını hatırlamak veya defterlerde saklamak zorunda kalırken şimdi akıllı telefonlarımızda rehberlerimiz var. Bu da geleneksel telefon rehberlerinin unutulmasına neden oldu.

Film kiralama dükkanları: Online film platformlarının yaygınlaşmasıyla birlikte film kiralama dükkanlarının sayısı hızla azaldı ve birçoğu kapanmak zorunda kaldı.

pexels-pixabay-51343.jpg

El yazması mektuplar: E-posta, mesajlaşma uygulamaları ve sosyal medya platformları sayesinde el yazısıyla yazılan mektuplar neredeyse tamamen tarih oldu.

Gazete ve dergi abonelikleri: Haberlerin dijital ortamda anlık olarak paylaşılmasıyla birlikte gazete ve dergi abonelikleri yerlerini dijital aboneliklere bırakmaya başladı.

Kağıt haritalar: GPS ve harita uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte kağıt haritaların kullanımı hızla azalmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar