Teknoloji hisselerinin katkısıyla 213 milyar dolarlık rekor kâr açıkladı

Teknoloji hisselerinin katkısıyla 213 milyar dolarlık rekor kâr açıkladı
Norveç'in dev varlık fonu, teknoloji hisselerine yaptığı yatırımlardan sağladığı güçlü getirilerin etkisiyle 2023 yılında 213 milyar dolar (2,22 trilyon kron) ile rekor kâr elde ettiğini duyurdu.

Dünyanın önde gelen yatırımcılarından ve Global Emeklilik Fonu olarak bilinen Norveç Varlık Fonu, bu sonucun şimdiye kadar elde edilen en yüksek kron getirisine işaret ettiğini belirtti.

Norveç Varlık Fonu'nun yöneticisi olan Norges Bank'ın CEO'su Nicolai Tangen, yaptığı açıklamada, "Yüksek enflasyon ve jeopolitik çalkantılara rağmen, 2023 yılında hisse senedi piyasasının 2022'deki zayıf performansına kıyasla son derece güçlü olduğunu" ifade etti.

Tangen, "Özellikle teknoloji hisselerinin çok iyi bir performans sergilediğini" ekledi.

Dünyanın en büyük devlet varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu, ülkenin petrol ve gaz sektöründen elde edilen fazla geliri yatırım yapmak için 1990'larda kuruldu. Fon, bugüne kadar dünya genelinde 70'ten fazla ülkede 8,500'den fazla şirkete yatırım yapmıştır.

Fon yönetimi, geçen yıl hisse senedi yatırımlarından elde edilen getirinin %21,3, sabit gelirli yatırımlardan elde edilen getirinin %6,1 ve borsaya kote olmayan gayrimenkul yatırımlarının ise %12,4 olduğunu açıkladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar