Teknoloji devinden kullanıcılarına jest! Microsoft Edge ücretsiz VPN sunuyor

Teknoloji devinden kullanıcılarına jest! Microsoft Edge ücretsiz VPN sunuyor
Çok uluslu teknoloji devi olan Microsoft, kullanıcılarına ücretsiz VPN hizmeti sunacak.

Microsoft, bir yıl önce Edge tarayıcısında testlerine başladığı yerleşik VPN hizmetini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.                              

Yaklaşık bir yıl önce Microsoft, Windows işletim sisteminde yerleşik olarak bulunan Edge tarayıcısı için kendi VPN hizmetini test etmeye başlamıştı. Henüz resmi bir duyuru yapılmadı, ancak kullanıcılar VPN özelliğini, tarayıcının kararlı bir sürümünde görmeye başladıklarını bildirdiler.

Chrome tarayıcısında sekmeler çift tıklamayla kapatılabilecek

MİCROSOFT EDGE VPN ÖZELLİĞİ NE ZAMAN KULLANIMA SUNULACAK?

Edge Secure Network adı verilen hizmet, gizliliği artırmak veya çeşitli web sitelerindeki bölgesel kısıtlamaları aşmak için 1GB ücretsiz veri sağlıyor. Daha fazla trafiğe ihtiyaç duyanlar bunu ücretli olarak satın alabilecekler. Fiyat ne yazık ki hala açıklanmış değil. Görünüşe bakılrısa yeni özellik, bir sonraki Windows 11 güncellemesiyle birlikte kullanıma sunulacak.

Geleneksel VPN hizmetlerinin aksine Edge Secured Network, belirli bir ülke veya konumdaki bir sunucuyu seçmenize izin vermiyor. Kullanıcıların yapılandırabilecekleri üç mod var: Yalnızca seçilen sitelerde, tüm siteler için ve kullanıcı herkese açık ve korumasız bir ağa veya geçerli bir sertifikası olmayan bir web sitesine bağlandığında tüm trafiğin VPN üzerinden yönlendirildiği "optimize edilmiş" modu. Öte yandan Microsoft''un önümüzdeki günlerde fiyatlandırma konusunda bir açıklama yapması da bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar