Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

Tecrübe, başarı açlığına karşı

Tecrübe hayatta zaman içerisinde bire bir olarak görüp yaşayıp elde ettiğimiz toplamların bütündür. Sırası geldiğinde, ihtiyacımız olduğunda elde ettiğimiz bu tecrübelerden yararlanırız. Spor alanında da tecrübeler başarıya giden yolun önemli anahtarındandır. Maçın en kritik anlarında gözler genellikle tecrübeli oyunculara çevrilir. Sorumluluk almaları ve doğru karar verebilmeleri nedeniyle top en çok onlarda olur. Takımın gergin anlarda mentalini koruyabilecek haleleri genelde tecrübeli oyuncular sağlar. Bu tecrübe faktörü futbol, basketbol, voleybol, hentbol, beseball vb. gibi takım sporlarında her zaman başarıya giden yolum anahtarı olur.

Evet NBA''de final zamanı geldi. Batı Konferansında final biletini Golden State Warriors, Dallas Mavericks''i 4-1 lik skorla geçti. 2015-2019 arası NBA''i domine eden GSW yeniden iddialı bir şekilde finalde boy göstermeyi başardı. Kadronun ana çekirdeğini uzun süredir korumayı başardılar. Kadronun en iyi çift yönlü oyuncularından Klay Thompson''ın uzun süren sakatlıktan iyi dönüşü GSW''nin korkutucu şut performansını akıllara getirdi. Klay eski savunma performansına henüz yaklaşamasa da dış sut konusunda yarattığı tehlike hâlâ oldukça ölümcül. Savunmada da tahminimin üstünde bir başarı sağlayan GSW maç içinde momentumu yakaladığı zaman maçta skor farkını birden açıp galibiyete hızla uzanıyor. Oyuncularının final tecrübesi final yarışında GSW''ye avantaj sağlayacaktır. Kritik anlarda topu daha iyi kullanabilecek ve sorumluluk alabilecek Curry gibi bir yaşayan efsaneye sahipler. Savunmada da rakibin en iyi oyuncusuna maçı zehir edebilecek Draymond Green zorlandıkları anlarda momentumun yönünü değiştirme yeteneğine sahip. Bu etkenler göz önüne alındığında GSW serinin favorisi gibi gözüküyor.

Gelelim serinin Doğu tarafına. Boston Celtics Doğu Konferansı finalinde Miami Heat''i 7. maçın sonunda yenmeyi başardı. Celtics bir önceki seriyi de 7 maç sonunda kazanmıştı. Celtics kadrosu GSW gibi çoğunlukla drafttan gelen oyuncular üzerine kurulmuş bir takım. GSW kadar tecrübeleri yok hatta kadroda bulunan hiçbir oyuncunun final tecrübesi yok. Koçları da Udoka da çaylak senesinde. Celtics bu sene sezona da kendi standartlarının oldukça altında başlamıştı. Ama sonrasında artan ve elit hale gelen takım savunması ve Tatum-Smart-Jaylen''ın artan hücum performansı Celtics''i Doğu Konferansı''nda 2. sıraya kadar yükseltti. Celtics ciddi anlamda rakipler için can sıkıcı bir takım yılın savunmacısına ve oldukça sert birçok savunmacıya sahipler. Curry''nin karşısına koyabilecekleri belki de en iyi savunmacılara sahipler. Hücumda dönem dönem sıkıntıya girseler de Tatum ve Jaylen gibi ritim bulduğunda skor patlaması yapabilecek genç yıldızlara sahipler. Celtics kulüp alışkanlığı olarak finallere ve şampiyonluklara oldukça alışkın. 18 şampiyonluk ile Lakers ile birlikte NBA''in açık ara en çok şampiyon olan takımı Celtics. Ama mevcut çekirdek bu konuda tecrübesiz. Tecrübesiz olmaları maç içinde dönem dönem momentum kayıplarına neden olabilir. Ancak Celtics camiasının şampiyonluk hasreti oldukça yüksek. Başarılı camia 12 yıl aradan sonra kupayı alarak NBA''in yeniden en çok şampiyon olan takımı olmak isteyecektir. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları