Dolar yerinde saydı, Euro yükselişini sürdürdü

Dolar yerinde saydı, Euro yükselişini sürdürdü
Politika faizini ısrarla düşürmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, sonunda amacına ulaştı. TCMB, politika faizini yüzde 10.5'ten 150 baz puan indirerek yüzde 9'a düşürdü.

DOLAR YERİNDE SAYDI, EURO YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

Politika faizini tek rakamlara düşürmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), sonunda amacına ulaştı! TCMB, politika faizini yüzde 10.5''ten 150 baz puan indirerek yüzde 9'' a düşürdü. Bu durum hem Kur Korumalı Mevduat hem de döviz mevduatlarına yansımaya başladı. Euro/TL ise yükselişini sürdürüyor.

BAKAN NEBATİ: TEK HANELERE DÖNMESİNİ BEKLİYORDUK

Politika faizinin tek hanelere düşmesini beklediklerini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati şunları söyledi: "Uyguladığımız ekonomi politikaları sayesinde politika faizi 2 yıl sonra tek haneye inmiştir."

Öte yandan TCMB ile BDDK''nın mevduatlara ve kredilere yönelik aldığı regülasyon kararları dolar/TL kurunu 2 Ekim''den beri yatay seviyede tutarken bu durum hem Kur Korumalı Mevduat hem de döviz mevduatları düşüş gösterdi.

KUR KORUMALI MEVDUAT İLK KEZ GERİLEDİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, 18 Kasım haftası itibarıyla kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 9 milyar 5 milyon TL düşüşle 1 trilyon 464,9 milyar TL''ye geriledi.

Hem vatandaşlar hem de şirketler geçtiğimiz döviz mevduatlarını azaltım yönünde hareket etti. Bireylerin kişilerin döviz mevduatları bir önceki haftaya göre 1 milyar 246,80 milyon dolar azalarak 125 milyar 31,50 milyon dolar, kuruluşların döviz mevduatı 1 milyar 289,80 milyon dolar düşüşle 85 milyar 343,60 milyon dolar oldu.

Böylece son 2 haftada döviz mevduatlarında yaklaşık olarak 6 milyar dolarlık bir gerileme yaşandı.

Küresel piyasalarda ise herhangi bir hareketlilik gözlenmiyor. ABD''nin şükran günü dolayısıyla kapalı olmasından dolayı sakin ve sınırlı düşüşle hareket ediyor.

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi 105.713''te seyrediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar