TBMM'de kabul edildi! En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu

TBMM'de kabul edildi! En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu
İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlar da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümündeki ilk 6 madde Meclis'te kabul edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülen "İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin birinci bölümündeki ilk 6 madde kabul edildi. Kabul edilen 5. maddeyle birlikte en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılacak.

TBMM Genel Kurulu, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri için toplandı.

Teklifin birinci bölümü üzerindeki tartışmalarda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grubu adına konuşan Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, teklifin içeriğini değerlendirdi.
Kalaycı,"Kanun teklifi ile SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları memur emeklisinin alacağı zam oranına eşitlenecek’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yapılan düzenleme için SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarındaki zammı seçim teşviki olarak değerlendirdiğini belirtti.

Ağbaba,yaptığı açıklamada "Siz, 'Emekliye 3 mü yapsak, 5 mi yapsak?' diye tartışırken, yıl başından bugüne maalesef iğneden ipliğe zam geldi” dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Resul Kurt ise teklifle işletmelerde istihdamı artırıcı ve işveren maliyetlerini dengeleyici düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Meclis’taki teklifin birinci bölümü üzerinde yapılan görüşmelerin ardından, teklifin 1 ila 6'ncı maddeleri kabul edildi. Kabul edilen 5'inci maddeyle birlikte en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılacak.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar