TBMM'de Akbelen görüşme önergesi reddedildi

TBMM'de Akbelen görüşme önergesi reddedildi
TBMM Genel Kurulu’nda, muhalefetin Muğla'daki Akbelen Orman'ındaki ağaç kıyımı için verdiği genel görüşme önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi. TBMM, 1 Ekim’e kadar tatile girdi.

TBMM Genel Kurulu bugün, CHP’nin talebi üzerine Akbelen’deki ağaçların kesilmesi gündemiyle olağanüstü olarak toplandı. AKP ve MHP milletvekilleri, daha önce vergi artışları ve zamları görüşmek üzere yapılan olağanüstü toplantıda olduğu gibi, yine TBMM Genel Kurulu Salonu’na, toplantı yeter sayısına ulaşıldığının belirlenmesinin ardından girdi.

Öngörüşmenin ardından, Genel Görüşme Öenergesi’nin TBMM Genel Kurulu gündemine alınıp alınmaması oylandı. AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

MECLİS'TE ÇALIŞMAYA DEVAM TALEBİ DE REDDEDİLDİ

Daha sonra TBMM’nin çalışmalarına devam etmesi için CHP Grubu ve Saadet Partisi Grubu, iki ayrı önerge verdi. Önergelerin açık oylanmasının sonucu okundu. Buna göre oy kullanan 525 milletvekilinden 244’ü, TBMM’nin çalışmalarına devam etmesi yönünde oy kullandı, 281 milletvekili ise önergeyi reddetti.

TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim 2023 Pazar günü saat 14.00’te toplanmak üzere tatile girdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar