TBMM kararıyla emeklilere büyük kolaylık: Bankaya gitmeden hesaplardan para çekebilirsiniz

TBMM kararıyla emeklilere büyük kolaylık: Bankaya gitmeden hesaplardan para çekebilirsiniz
Yaşanan yeni gelişmeyle beraber TBMM onayından geçen ve emekli olan herkesi ilgilendiren, nakit ihtiyacı olan kişilere bankalar belirli şartlara uygun olarak kredi imkânı sağlıyor.

Sevcan GİRGİN/ Günboyu

Nakit kredi kullanmak için emekliler, 25 Eylül'den sonra devlet destekli olarak sadece 3 kamu bankası üzerinden nakit kredi işlemlerini gerçekleştirecekler. 3 kamu bankası tarafından yapılan açıklama sonrasında kredi notu uygun olan herkes başvurularını yapabilecek ve ödemelerini Ziraat, Vakıf ve Halkbank üzerinden alabilecekler.

TBMM kararıyla emeklilere büyük kolaylık

TBMM onayından geçen ve sadece emeklilere verilecek bu ödemelerle ilgili karar açıklandı. Başvuru yapmak için emekli maaşınızı Ziraat Bankası üzerinden almanız yeterli olacaktır. Emekli maaşınızı Ziraat Bankası üzerinden aldığınızda, başvurunuzu bu banka aracılığıyla gerçekleştirebilir ve bankadan kredi kullanabilirsiniz. Yapılan yeni değerlendirmelerde, hangi bankadan emekli maaşı aldığınıza bağlı olarak o bankadan kredi başvurusu yapma imkanınız bulunmaktadır.

Ziraat Bankası ve diğer 2 kamu bankası üzerinden başvuruları banka şubelerine gitmeden de hemen yapabilirsiniz. Bu 3 banka, sadece emeklilere verilecek olan bu ödemeleri aynı gün içinde hesaplara aktaracaktır. Kredi kullanmak istediğinizde 50 bin TL'ye kadar olan kredilerde banka size 3 ay ertelemeli seçenek sunmaktadır. Ayrıca, 50 bin TL ile 100 bin TL arasındaki kredilerde banka 24 aya kadar vade seçeneği sunmaktadır. Başvurunuz sonucunda onay alırsanız, 100 bin TL üzerindeki kredileri de kullanabilirsiniz ve bu krediler için 12 ay vadeye kadar seçenekler mevcuttur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar