Sağlıkta şiddet için görüşülecekti ama çoğunluk sağlanamadı

Sağlıkta şiddet için görüşülecekti ama çoğunluk sağlanamadı
Türkiye Büyük Millet Meclisi sağlıkta şiddeti görüşmek CHP'nin çağrısı ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un daveti üzerine bugün toplanacaktı ancak AKP, MHP ve HDP'nin katılım sağlamaması sonrası yeterli sayıya ulaşım sağlanamayınca toplantı gerçekleşmedi.

Sağlıkta şiddet için görüşülecekti ama çoğunluk sağlanamadı

TBMM''de sağlıkta şiddeti görüşmek için yeterli çoğunluk sağlanamadı. 

Konya''da Dr. Ekrem Karakaya''nın öldürülmesi sonrası Cumhuriyet Halk Partisi''nde 120 vekilin meclis üyelerine olağanüstü toplantı çağrısında bulunmuştu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel''in çağrısı sonrası TBMM Başkanı Mustafa Şentop meclis üyelerini davet etti. Bugün saat 15.00''de toplanması beklenen kurulda yeterli çoğunluk sağlanamadı.

AKP, MHP VE HDP KATILMADI

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ana muhalefetin yapmış olduğu çağrıya "Sağlık gibi son derece hassas bir konu üzerinden siyasi şov yapma amacının çok açık görüldüğü ortada" ifadelerini kullanarak katılmayacaklarını açıklamıştı. İttifakın diğer ortağı MHP de tıpkı AKP gibi sağlıkta şiddet konusunun CHP tarafından istismar edildiğini belirtip katılmayacağını duyurmuştu. HDP cephesi ise toplantıya neden katılmayacağına dair bir açıklama yapmamıştı. Mecliste katılımın sağlanabilmesi için en az 200 milletvekiline ihtiyaç var.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar