TBB Başkanı Erinç Sağkan'dan olağanüstü toplantı kararı

TBB Başkanı Erinç Sağkan'dan olağanüstü toplantı kararı
Türkiye Barolar Birliği'nden (TBB) Yargıtay'ın AYM üyelerine suç duyurusunda bulunmasının ardından olağanüstü toplantı kararı geldi.

TBB Başkanı Erinç Sağkan, Yargıtay'ın Can Atalay ve Anayasa Mahkemesi hakkındaki karar sonrası açıklamalarda bulundu. Sağkan, "Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Anayasal düzeni yok sayan bu keyfi uygulamaya karşı hukukun üstünlüğünü ve yurttaşlarımızın haklarını korumak için yapılacakları belirlemek üzere yarın sabah olağanüstü gündemle toplantı kararı almıştır" dedi.

TBB Başkanı Erinç Sağkan, X hesabından yaptığı açıklamada, Yargıtay'ın AYM üyeleri ile ilgili suç duyurusunda bulunması ve Can Atalay için 'hak ihlali' kararını tanımadıklarını açıklamasının ardından şu paylaşımı yaptı:

"YARGITAY YÜKSEK DİSİPLİN KURULU'NA BAŞVURU YAPILACAK"

"Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararı Anayasa’yı yok sayarak Anayasa Mahkemesi’ni fiilen ortadan kaldırma çabasından ibarettir. Kararın hukuken değerlendirilebilecek hiçbir yanı bulunmamaktadır. Birliğimiz tarafından Anayasayı yok sayan ilgili daire üyeleri bakımından “görevden el çektirmeye davet” yaptırımının uygulanması için Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu’na yarın itibariyle gerekli başvuru yapılacaktır.

"ANAYASAL DÜZENİ YOK SAYAN KEYFİ UYGULAMA"

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Anayasal düzeni yok sayan bu keyfi uygulamaya karşı hukukun üstünlüğünü ve yurttaşlarımızın haklarını korumak için yapılacakları belirlemek üzere yarın sabah olağanüstü gündemle toplantı kararı almıştır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar