Taziye ziyaretinde 21 kişiye korona virüs bulaştı

Taziye ziyaretinde 21 kişiye korona virüs bulaştı
Samsun'da bir taziye ziyareti sırasında bir arada yemek yiyen 25 kişiden 21’i koronavirüse yakalandı.

Taziye ziyaretinin faturası ağır oldu!

Korona virüs vakalarının hızlı artış gösterdiği Samsun'da, bir taziye ziyareti sırasında bir arada yemek yiyen 25 kişiden 21’i korona virüse yakalandı. Ayrıca 21 kişi ile temaslı 80 kişide karantinaya alındı.

"DUR DEMELİYİZ"

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, taziye kaynaklı vakaların arttığını söyleyerek, ''Bir ilçemizde taziye evinde cenazenin üçüncü günü hep beraber yemek yiyen 25 vatandaşımızın 21’i pozitif çıktı. Bu sadece bir taziye ziyaretinde ortaya çıkan vaka sayısı. Bu küçük örnekte bile, her pozitif hastanın 3-4 kişiyle temas ettiğini düşündüğümüzde 80 kişilik bir bulaş ortaya çıkmış oluyor.

Bu şartlar altında sağlık çalışanlarımızın halkımızın özverisi ve desteği olmadan mücadeleyi kazanması, hedefimiz olan maviye ulaşmamız maalesef mümkün değil. Lütfen temaslılarımızı bildirelim, karantinaya alınmalarını sağlayalım, karantina kurallarına uyalım.

Kalabalıklardan uzak duralım. Pozitif hastalarımızın temas ettikleri kişilerin bildirilmemesinin kimseye faydası yok. Bildirilmeyen her temaslı, ilimizde zaten güçlü olan mutasyonlu virüsün etki alanını genişletmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Bir yakınımızın temaslı olarak karantinaya girmesini önlemeye çalışırken bir başka kişinin hayatını tehlikeye attığımızı unutmayalım. Bu yaklaşıma bir an önce 'dur' demeliyiz'' ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar