Tayland'da maymun istilası: Hükümet harekete geçti!

Tayland'da maymun istilası: Hükümet harekete geçti!
Son yıllarda hızla artan maymun popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla Tayland'ın Lopburi kentinde bir toplama çalışması başlatıldı.

Güney Asya ülkesi Tayland'ın "maymun şehri" olarak da bilinen Lopburi kentinde, son yıllarda artan maymun krizi devam ediyor. Covid-19 pandemisi döneminde turist sayısındaki azalma ve bunun sonucunda ortaya çıkan yiyecek arayışı, şehri istila eden maymunlar nedeniyle yerel halkın günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Maymunlar, yiyecek bulabilmek için şehir merkezindeki evlere ve dükkanlara giriyor ve zaman zaman insanların çantalarına, poşetlerine ve yiyeceklerine saldırıyor.

Tayland Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, maymun saldırılarına maruz kalanlara tazminat ödeneceği ve Lopburi şehir merkezindeki maymun nüfusunun kademeli olarak azaltılacağı belirtildi.

aw171270-02.jpg

Açıklamanın ardından başlatılan operasyonda, Tayland Milli Parklar ve Yaban Hayatı Koruma Dairesi (DNP) birimleri Lopburi şehrindeki maymunları toplamaya başladı. Operasyona katılan ekiplerin, akıllı ve hızlı hareket eden maymunları yakalayabilmek için çeşitli teknikler denediği gözlendi.

aw171270-04.jpg

Operasyon kapsamında ilk olarak şehir merkezinde yakalanan 50 yetişkin erkek maymunun ormana bırakılması ve ardından bu maymunlar üzerinde gözlem yapılması planlanıyor.

aw171270-03.jpg

Bölgedeki yerel halk, maymunların verdiği rahatsızlık nedeniyle birçok küçük işletme ve ailenin zamanla şehirden taşınmak zorunda kaldığını belirtirken, sosyal medyada "maymun avı"na karşı çıkan bir grup ise maymunların Lopburi şehrinin tarihi ve geleneksel simgesi olduğunu savunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar