Tatil beldesinden tepki çeken görüntüler: Garsonluk mu kölelik mi?

Tatil beldesinden tepki çeken görüntüler: Garsonluk mu kölelik mi?
Yunanistan'da bir 'beach club'dan gelen görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı. Görüntülerde bir garsonun elindeki tepsiyi göğsüne kadar gelen suda 'loca' olarak adlandırılan yere servis ettiği görüldü. O görüntüler uluslararası kamuoyunu ikiye böldü.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

Yunanistan'ın en gözde tatil beldelerinden Rodos Adası'ndaki bir görüntü sosyal medyada büyük tepki topladı. Görüntülerde üzerinde tişört ve şort olan bir garson elindeki tepsi ile göğsüne kadar gelen suda yürüyerek loca adı verilen özel platformda güneşlenen ve tatil yapanlara hizmet etmesi uluslararası kamuoyunu ikiye böldü.

Tepkilerin artması üzerine Yunan yetkililer soruşturma başlattı. Mekânın sahibinin, Yunan parlamentosunun kantininin işletmeciliğini yapan bir girişimci olduğu öğrenilirken Çalışma Bakanı Adonis Georgiadis ve kabinedeki bir diğer bakan olan Denizcilik Bakanı Miltiadis Varvitsiotis de soruşturma başlatıldığını doğruladı.

ekran-goruntusu-857.png

"GARSONLAR KÖLE DEĞİL"

Görüntüler sosyal medyada paylaşılınca birçok sosyal medya kullanıcısı büyük tepki gösterdi. Bazı sosyal medya kullanıcıları, "Hizmet sektöründe çalışanların şartları çok kötü" yorumunu yaparken, bir kullanıcı ise, "Garsonlar köle değildir" dedi.

"BÖYLE BAHŞİŞ ALIYORUM"

Yaşananların merkezinde yer alan genç garson da Yunan medyasına konuştu. İsmini açıklamayan genç adam, "Böyle çalışmaktan gocunmuyorum. Bu sayede günde 200 euroya kadar çıkan bahşiş alıyorum" dedi.

tatil-beldesinde-tepki-ceken-goruntu-bakanlik-o-16079685-8843-m.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar