Taşıyıcı annelik, İtalya'da evrensel suç olma yolunda!

Taşıyıcı annelik, İtalya'da evrensel suç olma yolunda!
İtalya Başbakanı Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümeti, aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri partisinin hazırladığı, ülkede zaten suç olan taşıyıcı anneliğin "evrensel suç" olarak kabul edilmesini öngören yasa tasarısını onayladı.

400 sandalyeli Temsilciler Meclisi genel kurulunda yapılan oylamada, iktidarı oluşturan sağ partilerin desteğiyle 109'a karşı, 166 oyla taşıyıcı anneliğin evrensel suç sayılmasına ilişkin yasa tasarısı kabul edildi. Tasarı, Temsilciler Meclisi'ndeki onay sürecini tamamladı ve parlamentonun üst kanadı olan Senato'ya gönderildi.

Senato'da da ilerleyen dönemde yapılacak oylamada tasarının onay alması halinde yasalaşacak ve İtalya'da taşıyıcı annelik uygulaması evrensel bir suç haline gelecek.

4510.jpg

İtalya'da 2004'ten bu yana suç olması nedeniyle bu yasa tasarısının amacının, taşıyıcı annelik uygulaması için yurt dışına gidilmesini engellemek olduğu belirtiliyor. Tasarı, Senato'dan da onay alarak yasalaşırsa, farklı ülkelerde taşıyıcı annelik uygulamasına başvuran İtalyanların yargılanmasının önü açılacak.

Başbakan Meloni'nin partisi olan aşırı sağcı FdI'nin yasa tasarısının, muhalefetteki sol partilerin ve aktivistlerin tepkisini çektiği ifade ediliyor.

Ana muhalefetteki Demokratik Parti'nin lideri Elly Schlein, kişisel olarak taşıyıcı annelikten yana olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar