Taşeron işçiler kadroya ne zaman geçecek? Meclis çağrısı geldi!

Taşeron işçiler kadroya ne zaman geçecek? Meclis çağrısı geldi!
14 Mayıs'taki seçimler geride kalırken Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı 28 Mayıs'taki ikinci tur seçiminde belli olacak. Kamudaki geçici işçilerin kadroya alınması sonrasında taşeron işçiler de bir an önce kadroya geçmek istiyor.

Selahattin Demirel / Günboyu

14 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri sürecinde iktidar pek çok vaatte bulunmuş, Meclis'in çalışmalarına ara verilene kadar da en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasından EYT'ye ve kamu işçilerinin kadroya geçmesine varana kadar pek çok seçim hamlesi yapmıştı.

Verilen sözlerin bir kısmı da seçim sonrasına bırakılmış, adeta "Bunları yapmamız için bizi destekleyin" mesajı vatandaşa iletilmişti. Onlardan birisi de kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması konusuydu.

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Meclis'te kabul edilerek yasalaşan kamuda çalışan geçici işçilerin kadroya alınması düzenlemesi sonrasında 90 bin taşeron işçisine de kadro düzenlemesinin tamamlanacağı sinyalini vermişti.

Kamuda taşeron konumunda bulunan pek çok işçi seçime kadar konuyu sosyal medyada gündemde tutmaya çalışırken 14 Mayıs sonrası tekrar hatırlatmaya başladı.

28 Mayıs'ta seçilecek cumhurbaşkanının kuracağı yeni hükümetin taşeron işçiler konusunda atacağı adam merak ediliyor. Bu sebeple çalışanlar şimdiden yine sosyal medyayı kullanarak "Taşeron Dosyası Meclis'e Gelsin" etiket çalışmasıyla gündemde öne çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar