Tarsus'ta gıda denetimleri devam ediyor

Tarsus'ta gıda denetimleri devam ediyor
Tarsus Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede halk sağlığını riske atan ürünlere karşı yürütülen gıda denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Gerçekleştirilen son denetimde, menşei belirlenemeyen 150 kilogramlık peynir tespit edildi. Zabıta ekipleri tarafından yapılan basit usul sıcak su testinde, peynirlerin çözülmeye başlamasıyla ürünün kalitesizliği ortaya çıktı. Belediyenin laboratuvarında yapılacak incelemelerin ardından, ele geçirilen peynirler imha edilecek.

Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Zabıta İşleri Müdürü Serdal Demirel, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşları menşei belli olmayan ve etiketi belirsiz sokak satışı ürünleri almamaları konusunda uyardı. Sahte ürünlerin her geçen gün daha karmaşık hale geldiğine dikkat çeken Demirel, yapılan sıcak su testinin sahte peynirleri ortaya çıkarmak için kullanılan yeni bir yöntem olduğunu belirtti.

aw120439-03.jpg

Demirel, "Daha önce sahte peynirleri tespit ediyorduk ancak artık bu ürünlerin üreticileri metotlarını değiştiriyor, kendilerini geliştiriyor. Bu tür sahte peynirler, otlu peynir, tulum peynir ve bidon peynir şeklinde piyasaya sürülüyor. Yaptığımız basit sıcak su testi ile bu ürünlerin kalitesizliği hemen ortaya çıkıyor. Ilık suya koyduğumuz peynir adeta nişastaya dönüşüyor. Vatandaşlarımızdan bu tür ürünleri satın almamalarını ve şüpheli durumlarda numune getirmelerini bekliyoruz. Biz de gerekli incelemeleri yaparak sağlıklı gıdalara zarar veren ürünleri ortadan kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, zabıta ekiplerinin gıda üretimi ve satışına yönelik denetimlerini sürdüreceği ve vatandaşların güvenilir gıdalara erişimini sağlamak adına çabalara devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar