Tarlada 50 TL'den satılıyor. İlk hasadı başladı

Tarlada 50 TL'den satılıyor. İlk hasadı başladı

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 2024 yılının ilk erkenci üzüm hasadı Superiol çeşidiyle başladı. Superiol üzümü, bağda 35-50 TL arasında alıcı bulurken, Trakya İlkeren çeşidinin 35 TL'den satıldığı bildirildi.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde üzüm hasadı hız kazandı. Özellikle erkenci üzüm çeşitlerinden Superiol ve Trakya İlkeren'in hasadı başlamış durumda. İlk hasat, üretici Mustafa Çalık'ın 4 dönümlük Superiol üzüm bağında gerçekleştirildi. Superiol cinsi üzümün kilogram fiyatı 35-50 TL arasında değişirken, Trakya İlkeren ise 35 TL'den satılmaya başladı.

Mustafa Çalık, "Bu yıl erkenci üzüm hasadına başladık ve ilçede ilk hasat bana nasip oldu. Ayrıca Denizli'nin Buldan ilçesinde de hasadın başladığını öğrendik. Sezonun tüm üzüm üreticileri için hayırlı olmasını dilerim." dedi.

s0lma2riruiukywov0xcog.webp

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, ilçede Çekirdeksiz Sultaniye başta olmak üzere 9 farklı üzüm türünün yetiştirildiğini belirtti. Ülgen, hasat döneminde üreticilerin mağduriyet yaşamaması için üzümlerin peşin para ile satılması gerektiğine dikkat çekti.

"Sarıgöl'de erkenci üzüm türleri olan Superiol ve Trakya İlkeren'in kesimleri başladı. Üzüm üreticilerimize hayırlı olsun. Her yıl yaptığımız çağrıyı yinelemek istiyorum; yaş üzümlerinizi mutlaka peşin para ile satın. Her yıl birçok üreticimiz mağdur oluyor." dedi.

oq6ewxghcugegntduixbha.webp

Ayrıca, Çekirdeksiz Sultaniye üzüm bağlarında örtme işlemlerinin devam ettiğini belirten Ülgen, bu üzüm çeşidinin hasadının 15 Ağustos'ta başlayacağını ve Aralık ayı sonuna kadar süreceğini ekledi. Sarıgöl'de toplam 120 bin dekarlık alanda üzüm yetiştirildiğini ifade eden Ülgen, ilçede ova ve yayla bağcılığı sayesinde dokuz tür sofralık üzüm üretildiğini söyledi.