Tarihin en çok satan 15 cep telefonu: Bakın zirvede kim var!

Tarihin en çok satan 15 cep telefonu: Bakın zirvede kim var!
Visual Capitalist, tüm zamanların en çok satan cep telefonları sıralamasını derledi. Listedeki cihazlar sadece üç markaya ait.

Endüstri tarihindeki en popüler cep telefonlarına ilişkin cevabı, Visual Capitalist'in derlediği yeni sıralamada bulabiliriz. Bu sıralamada, yalnızca üç markanın cihazları öne çıkıyor: Nokia, Apple ve Samsung. Özellikle, Samsung'un ilk onda yer almaması dikkat çekici olup, bu durum Koreli üreticinin geniş ürün yelpazesiyle ilişkilendirilebilir.

En popüler 15 telefon arasında Nokia, Apple ve Samsung cihazları bulunuyor. Ancak dikkat çeken bir nokta, Samsung'un ilk onda yer almamasıdır. Bu durum, Koreli üreticinin sunduğu geniş çeşitlilikteki modellerle açıklanabilir.

1.webp

ZİRVEDE NOKIA YERİNİ ALDI

Beklendiği gibi, Nokia listenin başında yer alıyor, ancak sürpriz olarak en popüler telefonun 3210 gibi bir hit olmaması dikkat çekiyor. Listenin zirvesinde altı yılda 250 milyon satışla Nokia 1100 yer alırken, neredeyse aynı başarıyı gösteren "kardeşi" Nokia 1110 (248 milyon) ikinci sıradadır.

23.jpg

İlk üçü ise Apple'ın en popüler akıllı telefonları olan iPhone 6 serisi (222 milyon) tamamlıyor ve 161 milyon adet satılan Nokia 3210 ancak yedinci sıraya yerleşebiliyor.

2.jpeg

Ancak bu listede Samsung'un yeri nerede? Şirketin en popüler cihazı ilk 10'a girmeyi başaramadı: ekonomik tuşlu telefon Samsung E1100, 11. sırada yer alıyor (150 milyon). Listenin sonunda ise iPhone 5, 146 milyon adetlik satışla ilk 15 listesini tamamlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar