Tarçınlı barbunya nasıl yapılır. Yiyen parmaklarını yedi

Tarçınlı barbunya nasıl yapılır. Yiyen parmaklarını yedi

Bugüne kadar ki tüm barbunya tariflerini sollayacak Büyükada usulü barbunyayı bir kez yiyen bir daha vazgeçemeyecek. İşte bu eşsiz lezzetin sırrı!

Sosyal medyadan yaptığı yemek tarifi paylaşımlarıyla bilinen içerik üreticisi Pınar Aluç’un paylaştığı son tarif mideleri şenlendirdi. Aluç, Büyükada usulü Barbunya’nın tarifini detaylarıyla paylaştı.

“ANİ TEYZENİN BARBUNYASI AKLIMA KAZINDI”

Aluç “Canım arkadaşımın davetiyle gittiğim Büyükada’daki yazlıklarında Babaannesi Ani teyzenin barbunyasını yedim. Ağzıma attığım an rayihası, soğanla domatesin ağza gelmeyip erimesi ve tamamen yağına kalması o an aklıma kazınmıştı” diyerek altığı tarifi şöyle aktardı:

666.jpg

Büyükada usulü Barbunya için malzemeler şöyle:

1 kg taze barbunya

2 büyük soğan

2 büyük domates

1 çay bardağı zeytinyağı

2 çubuk tarçın

1 küçük kahve fincanı kuş üzümü

1/4 demet maydanoz

Tuz

ekran-goruntusu-2024-07-10-122444.png

Aluç, ağızda dağılan efsane barbunyanın tarifini şöyle anlattı:

“EN ÖNEMLİ PÜFÜ BU”

Öncelikle barbunyaları ayıklayıp döküm tencerenin içine zeytinyağla rengi değişene ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. En önemli püfü bu.. Sonrasında soğanı rendeleyip ekliyoruz. Ardından kuş üzümlerini.. en son da domatesleri rendeyip ekliyoruz. Domatesin rengi dönünce üzerine tarçını tuzunu ve suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz.

5.jpg

“BİR GECE BUZDOLABINDA UYUTUYORUZ”

Ağır ateşte usul usul pişiyor. Pişen barbunyaları piştiği tencereden asla almayıp içinde soğutuyoruz. (Ani teyze bunu çok önemseyerek anlatmıştı) (bu önemli guzum). Bir gece de her zeytinyağlı gibi buzdolabında uyutuyoruz. Maydanozla servis ediyoruz ve mutlaka soğuk sıkım zeytinyağı masaya aldığımızda ekliyoruz.

Tarçınlı Barbunya