Tapusu olanlar aman dikkat: Dolandırıcılardan korkutan yeni yöntem

Tapusu olanlar aman dikkat: Dolandırıcılardan korkutan yeni yöntem
Yükselen konut ve arsa fiyatları dolandırıcıların da iştahını kabartırken tapuda yeni dolandırıcılık olayı patladı. İşte emek hırsızlarının yeni yöntemi.

SERPİL DEMİR / GÜNBOYU

Vatandaşı tuzağa çekmek için ucuz ev ilanları veren dolandırıcılar ilan üzerinden vatandaşla anlaşıyorlar. Tapusunu satışa çıkaran dolandırıcı çalıştığını bahane ederek mesai saati bitimine yakın tapudan son randevu saatini alıyor.

Tapu müdürlüğünde buluşan taraflar işlem için sıra beklerken alıcıdan ödeme yapılacağı bahanesi ile paranın hesaba aktarılması talep ediliyor. Tapuda sıra beklenmesinden dolayı şüphelenmeyen vatandaş alıcı tarafa parasını yollarken karşı taraf burada paranın hesabına aktarılmadığını iddia ederek oyalama taktiği kullanıyor. Böylelikle tapuda mesai saati sona eriyor ve tapunun devri için bir sonraki gün tekrar randevu alınıyor. Ancak tapusunu devredecek kişi tapuya gelmiyor ve kayıplara karışıyor.

BUNLARA DİKKAT EDİN!

Tapuda ödeme işlemi yapılırken ödeme yapılan kişinin banka hesabındaki isim ile tapu sahibinin adı soyadı mutlaka aynı olmalıdır.

Tapu ödemesi asla tapu devri gerçekleştirilmeden yapılmamalıdır. Karşılıklı iki tarafında güvenliği açısından Tapu Takas sistemi kullanılmalıdır. Bu sistem sayesinde alıcı ve satıcı tarafın ödemesi güvence altına alınmaktadır.

Satın alınmak istenen konut ile tapuda yer alan konutun aynı olup olmadığı ve adres eşlemesi kontrol edilmelidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar