Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı emlak vergileri için geri sayım başladı! O tarihlerde bunu yapmayan hakkını kaybedecek

Tapu sahipleri dikkat! 2023 yılı emlak vergileri için geri sayım başladı! O tarihlerde bunu yapmayan hakkını kaybedecek
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için emlak vergilerini resmi olarak açıklanan tarihler arasında ödemesi gerekiyor. Peki, tapu sahipleri emlak vergisi 2023 yılı ödemelerini ne zaman ve nereye yapacak? İşte ayrıntılar...

Tapu sahiplerinin gündemini meşgul eden emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında belediyelere yapılıyor. 2023 yılına girilmesiyle beraber, 2023 yılı emlak vergisi için de artık geri sayım başladı. Verilen detaylara göre, mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için emlak vergilerini resmi olarak açıklanan tarihler arasında ödemesi gerekiyor. Peki, tapu sahipleri emlak vergisi 2023 yılı ödemelerini ne zaman ve nereye yapacak?

Tapu sahiplerinin gündeminde yer alan emlak vergisi ödemeleri her sene iki eşit taksit şekilde tahsil ediliyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, göre, taşınmaz mala sahip olan vatandaşlar, 2023 yılının Ocak ayına gelinmesiyle beraber emlak vergisi ödemelerinin ne zaman sona ereceği ile ilgili araştırmalara da hız verdi. 

TARİH VERİLDİ

Hürriyet''te yer alan detaylara göre, Milyonlarca tapu sahibinin gündeminde yer alan emlak vergisi ödemeleri her sene düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil ediliyor. Tapu sahipleri emlak vergilerini tek bir defada ödenebileceği gibi iki taksite de bölebiliyor. 2023 yılına girilmesiyle beraber ödemeler için geri sayımın başladığı emlak vergisi ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ilk taksit ödemeleri mart, nisan ve mayıs aylarında; ikinci taksit ödemeleri ise Kasım''da yapılıyor.

Belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi, tek bir defada ödenebileceği gibi iki taksitle de ödenebiliyor. Ayrıca söz konusu bu ödemeler yapılırken, belediyelerden tahsis edilen beyanname dolduruluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar