Tanju Özcan'dan olay yaratan açıklamalar: "Mansur Yavaş, Meral Hanım'a siyasi bir kazık atmıştır"

Tanju Özcan'dan olay yaratan açıklamalar: "Mansur Yavaş, Meral Hanım'a siyasi bir kazık atmıştır"
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı tv100 canlı yayınında Altılı Masa krizine yönelik olay yaratacak iddialarda bulundu. Özcan, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile adaylık konusunda anlaştığını sonrasında ise vazgeçtiğini iddia etti.

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirileri sonrası CHP'den kesin ihracı istenen Tanju Özcan, tv100 canlı yayınına katıldı. Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Özcan, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in seçim öncesi Altılı Masa'dan kalkış sürecine dair bir iddia ortaya attı. Akşener'in Mansur Yavaş tarafından yanıltıldığını belirten Özcan, "Yavaş önce adaylık teklifini kabul etti, sonra vazgeçti" ifadelerini kullandı.

"MERAL HANIM SİYASİ KAZIK YEDİ"

Akşener'in Altılı Masa'dan kalkmasıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Özcan, "Meral hanımın orada yediği siyasi bir kazık var. Ben biliyorum bunu. Meral hanım Mansur beyin oyununa geldi." dedi.

"YAVAŞ ÖNCE ADAYLIK TEKLİFİNİ KABUL ETTİ"

Özcan sözlerini şöyle sürdürdü: "Meral hanım gibi tecrübeli bir siyasetçi sizce birileriyle görüşmeden kalkar mı masadan? Mansur Yavaş, önce adaylık teklifini kabul etti. Meral Akşener de çıktı "Masadan kalkıyorum kendim yürüyeceğim" dedi. Olayın özü bu.

"EN GEÇ 'YANINDAYIZ' TWEETİ ATAN YAVAŞ OLDU"

Sonra en geç saatte yanındayız tweetini atan sayın Mansur Yavaştı. Ben hayatım boyunca doğruları konuştuğum için kısa vadede başım derde giriyor, uzun vadede kazanıyorum"

NE OLMUŞTU?

Meral Akşener, seçim öncesi Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının dayatıldığını belirterek Altılı Masa'dan kalkmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a adaylık çağrısı yapan Akşener, karşılık bulamamış ve Yavaş ile İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak önererek masaya geri dönmüştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar