Tanju Özcan İYİ Parti'nin CHP tabanından nasıl oy kazanacağını açıkladı

Tanju Özcan İYİ Parti'nin CHP tabanından nasıl oy kazanacağını açıkladı
TV100'de yayınlanan Doğru Yorum programına konuk olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Afyonkarahisar’da yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Akşener’in Türk milliyetçiliğine net vurgular yaptığını söyleyen Özcan, Akşener’in CHP tabanından nasıl oy alabileceğine dair de açıklama yaptı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

TV100’ün ilgiyle izlenen 'Başak Şengül ile Doğru Yorum' programına, gazeteci Nedim Şener, Devlet eski Bakanı Dr. Masum Türker, güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konuk oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da düzenlediği mitingdeki konuşmasını değerlendiren Özcan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akşener'in "Gelin tüm siyasi partiler hep birlikte ayrı ayrı seçimlere girelim. Her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim, biz varız" çağrısı hakkında konuşan Özcan "Sayın Akşener’in konuşması net, ‘Her parti kendi gücünü görsün’ diyor. Bolu’da İYİ Parti’yle ortak ittifaka girdik ve %53 aldık. Burada partilerin gerçek gücünü görmek gerekiyor, bence yerinde bir teklif" ifadelerini kullandı.

Akşener’in konuşmasında Türkiye’deki siyasi boşluğu gördüğünü net anladığını belirten Özcan, "Türk milliyetçiliğine net vurgular yaptı, Sayın Akşener bu damarı iyi yakalamış. CHP’de rahatsız olan, partinin bel kemiğini oluşturan kitle de Akşener’in tarif ettiği kitle. Eğer söylemlerin altını doldurabilirlerse, CHP tabanından çok ciddi bir oy kayışı olur" diye konuştu.

İYİ Parti lideri Akşener'e masadan kalkmasını gerektiğini söylediğini dile getiren Özcan, şunları söyledi: "Eğer Ekrem Bey, İYİ Parti’nin desteği olmadan seçilemeyecekse o zaman neden uyarılarına kulak vermedi? İYİ Parti, bu masadan 8-10 ay önce kalkmalıydı. Çünkü HDP’nin Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği ortadaydı. Geçen yıl eylül ayının başında itfaiye binası açılışımız vardı, kendisini ziyaret ettiğimde ‘Abla, masadan kalkın, Kemal Bey adım adım adaylığına gidiyor, Kemal Bey'in adaylığı HDP karşılıklı veya karşılıksız olarak HDP aday çıkarmayarak destekleyecek. Anadolu'da bunlar HDP ile kolkola algısını yarattılar, en büyük darbeyi siz yiyeceksiniz.’ dedim. Akşener yorum yapmadı."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar