100 yaşına kadar yaşamanın sırrı bu besinde saklı! Tam şifa deposu Türkler tadını bilmiyor Japonlar sağlığını buna borçlu

100 yaşına kadar yaşamanın sırrı bu besinde saklı! Tam şifa deposu Türkler tadını bilmiyor Japonlar sağlığını buna borçlu
Japonların uzun ömürlü ve sağlıklı yaşam tarzları, beslenme alışkanlıklarında yatıyor. Belki de damak tadınıza uymayabilir, ancak bu besinleri tüketmek daha fazla uzun yaşamanızı destekler.

Japon diyetisyeni ve beslenme uzmanı Asako Miyashita, Japonların sıkça tükettiği 5 besini paylaştı.

1. TATLI PATATES: Normal patatesten farklı olan tatlı patates, son zamanlarda ülkemizde de popülerlik kazanıyor. Mor renkli tatlı patatesler, Japonlar tarafından atıştırmalık ve tatlı olarak tüketiliyor. Antioksidan bakımından zengin olan bu sebzeler, yaşlanmayı geciktirici özelliklere sahip. Ayrıca kardiyovasküler hastalık riskini azaltmaya yardımcı olur.

660299727e102d654ef46d6a.webp

2. BALIK: Miyashita, günlük öğünlerine her zaman biraz protein eklediğini belirtiyor, özellikle de somon ve ton balığı gibi yağlı balıkları tercih ediyor. Balıktaki omega-3 yağları, kan basıncını düşürmeye, trigliserit seviyelerini azaltmaya ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olur.

660299727e102d654ef46d68.webp

3. DAİKON TURPLARI: Japon mutfağında önemli bir yere sahip olan daikon turpları, soğuk algınlığını önlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmasıyla bilinir. Günlük C vitamini ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayabilen bu kök sebzeler, virüslere ve mikroplara karşı doğal bir kalkan görevi görürler.

Japon mutfağının bu besinleri, sağlıklı ve uzun bir yaşam için önemli bir rol oynar. Beslenme alışkanlıklarınıza bu besinleri eklemek, sizin de daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemenize yardımcı olur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar