Taliban’dan kız öğrencilere eğitim engeli: Kıyafet yönetmeliğine karar verilememiş!

Taliban’dan kız öğrencilere eğitim engeli: Kıyafet yönetmeliğine karar verilememiş!
İktidar yönetimine el koyan İslamcı terör örgütü Taliban, kız öğrencilerin ortaokul ve liselere dönüşünde yeniden geri adım attı. ‘Henüz ne tür bir üniforma giyeceklerine karar verilmediği’ gerekçesiyle kız öğrenciler okullara alınmadı.

Afganistan’da şeriatçı terör örgütü Taliban’ın, Ağustos’ta ülke yönetimini ele geçirmesinin ardından, aylar süren yasaklardan sonra okulların bugün yeniden açılması planlanıyordu.

Örgütün ‘eğitim bakanlığı’, aniden kız öğrencilerin gittiği orta öğrenim kurumlarının kapalı kalacağını açıklayarak öğrencileri kapıdan çevirdi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, birçok öğrenci karar açıklanmadan önce, okula döneceği için heyecanlı ve mutlu olduğunu anlatmıştı.

Açıklamada okulların, kız öğrenciler için ‘şeriata ve Afgan geleneklerine uygun’ bir üniforma tasarlanacağına karar verildikten sonra yeniden açılacağı söylendi.

Okulların açılması kararından son anda geri dönülmesi öğrencileri üzerken aileleri öfkelendirdi.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen bir veli şok geçirdiğini ve göz yaşlarına boğulduğunu anlattı: “Kızıma bir şey olursa, Taliban’ı affetmeyeceğim.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar