Taliban'dan kaçmak için her yolu deneyen ve metrelerce yüksekten düşerek hayatını kaybedenler tişört oldu

Taliban'dan kaçmak için her yolu deneyen ve metrelerce yüksekten düşerek hayatını kaybedenler tişört oldu
ABD uçaklarına tırmanıp metrelerce yüksekten yere çakılan Afganlar, kazanç kapısına dönüştü. Bu görüntülerle tişört basanlara tepkiler çığ gibi büyüyor.

Afganistan'dan gelen görüntüler günlerdir vicdan sahibi herkesi yaralıyor. Bunlardan en korkuncu  kuşkusuz ülkeden kaçma umudu ile ABD uçaklarına tırmanıp, uçaklar havalandıktan sonra metrelerce yükseklikten düşerek can veren Afganlara ait görüntülerdi.

Saniye saniye kaydedilen o anlar dünyanın gündemine bomba gibi düşmüştü. Ancak milyonların yüreğini burkan o anlar kimileri için bir kazanç kapısına dönüştü.

New York Post'ta yer alan habere göre, talihsiz Afganların siluetlerinin resmedildiği tişört, ABD'de internetten satış yapan bir platform üzerinden satışa sunuldu.

Kısa sürede yayılan görüntüler sosyal medyada tabiri caizse infial yarattı. Söz konusu görüntüler binlerce kişi tarafından paylaşıldı, ve bir o kadar da yorum yapıldı. Binlerce kullanıcı bu girişimi eleştirirken, tişörtlerin satışa sunulduğu online alışveriş platformuna da 'bu satışı durdurun' çağrısı yapıldı.

Taliban yetkilisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, ölümlerin ya silahlı yaralanmadan ya da izdihamlardan kaynaklandığını söyledi ve hala havalimanı kapılarındaki insanları, yasal seyahat haklarına sahip değillerse evlerine gitmeye çağırmıştı.

(Hürriyet)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar