Taliban kafa kesmeye cansız mankenlerden başladı

Taliban kafa kesmeye cansız mankenlerden başladı
Geçtiğimiz yılın son aylarında Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçirerek ülkede yönetimi ele geçiren Taliban rejimi yaptığı hareketlerle tepki çekmeye devam ediyor.

Ülkeyi şeriat hükümleriyle yöneteceklerini açıklayan ancak yönetime geldiklerinden bu yana yaptıkları açıklamalar ve hareketlerle özellikle kadınların yaşantılarını zorlaştıran Taliban rejimi gündelik hayata olan müdahaleleriyle tepki çekiyor.

Kadınları gündelik yaşamdan uzaklaştıran ve onları evlerine çekilmeye zorlayan Taliban rejimi, sosyal medya üzerinden paylaşılan bir videoda cansız mankenlerin kafalarını keserken görüldü. Taliban'ın bu kararı almasının nedeni heykel olarak nitelendirilen cansız mankenlerin İslama aykırı olması...

 

İranlı gazeteci ve aktivist Masih Alinejad'ın hesabından yaptığı paylaşımda bir adamın elindeki testereyle cansız mankenlerin kafalarını kestiği görülüyor. Alinejad bu videoya "Taliban, İslami kıyafet giymedikleri için kadın mankenlerin kafasını kesiyor. Artık Müslüman olmak istemediğimizi söylersek, gerçekten başımızı keserler ya da infaz ederler. Biz Ortadoğu kadınları sizleri #LetUsTalk kampanyamıza katılmaya davet ediyoruz" notunu düştü ve ülkedeki durumu gözler önüne serdi.

İranlı gazeteci yaptığı paylaşım üzerinden kampanyasına destek bulmak isterken, sesini milyonlara duyurmak ve kazanımlarını kaybetmek istemediklerini bir kez daha gösterdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar